Bekijk ons assortiment

Deurklinken kopen? Alleen de beste kwaliteit voor een scherpe prijs

Deurklinken

De juiste deurklink kan een groot verschil maken in de uitstraling van een deur. Niet alleen is een deurklink erg handig, het kan ook zorgen dat de deur een complete look krijgt. Kortom – elke deur heeft een bijpassende deurklink nodig. Maar hoe ga je hierin het beste te werk? Welke stijlen deurklinken zij er allemaal? En zit er nog verschil tussen binnen-of buitenklinken? We geven je alle informatie over deurklinken, beantwoorden veel gestelde vragen en geven je tips voor het kiezen, kopen en monteren.

Links: Deurklinken op schildDeurklinken op rozetVeiligheidsbeslag

Verschillende soorten deurklinken

Veiligheidsbeslag (344)

Deurkrukken op schild (265)

Deurkrukken op rozet (997)

Deurklinken op schild en rozet

Hieronder vind je een greep uit onze selectie in deurkrukken, klik echter door naar een van de categorieen voor het beste en meest gespecificeerde aanbod.

Wat zijn deurklinken?

Om maar te beginnen met de grote vraag: “wat zijn deurklinken?” Simpel, deurklinken (ook wel deurkrukken genoemd) worden in de deur bevestigd zodat je ze de deur op een makkelijke manier kunt openmaken. Dit weet iedereen wel, maar wist je ook dat deurklinken uit verschillende onderdelen bestaan? Elke deurkruk bestaat namelijk uit de klink zelf en de bevestiging. Over het algemeen zijn de klinken aan beide kanten hetzelfde, echter kun je er voor kiezen om een andere binnendeurklink te hebben dan de buitendeurklink. Zeker bij de voordeur kan dat een goede keuze zijn om je deur beter te beveiligen met veiligheidsbeslag (later meer daarover). Deurklinken vallen binnen de overkoepelende noemer ‘deurbeslag‘.

Welke soorten deurklinken zijn er?

Deurklinken kun je vinden in allerlei soorten, maten en ontwerpen. Of je nu een oude of een moderne deur hebt, je kunt hier in ieder geval een bijpassende klink voor vinden. Hier een kort overzicht van alle verschillende deurklinken die je kunt vinden in ons assortiment:

Even een korte toelichting voor deze drie verschillende deurklinken. Een rozet is een klein rond (of vierkant stukje gemaakt van metaal of kunststof. Deze heeft een gat waar de deurklink in past, zodat de rozet een goede afscheiding is voor het deel van de klink dat in de deur zelf zit. Over het algemeen heb je twee rozetten nodig per deur.

Deurklinken op schild werken vanuit hetzelfde concept. Er is echter één verschil. In plaats van een kleine ronde of vierkante afdekking, is een schild langwerpig. Het voordeel daarvan is, dat een deurklink op schild beter te beveiligen is. Voor buitendeuren is het daarom altijd aan te raden om extra veiligheidsbeslag te installeren.

Gatdelen zijn simpelweg alleen de klinken. Wanneer bijvoorbeeld de klink is afgebroken kun je daarom ook alleen een nieuw gatdeel kopen. Op deze manier hoef je geen compleet nieuwe deurklinkset te kopen. Let er wel op dat het gatdeel de juiste afmetingen heeft én de juiste kant op draait. (zie het stukje links of rechtsdraaiend)

Uiteraard kun je bij ons deurklinken vinden in allerlei verschillende ontwerpen, kleuren en materialen. Aangezien het materiaal over het algemeen de kleur en het design bepaalt, is hier een klein overzichtje van alle materialen waarin je uit kunt kiezen:

 

Deurklinken voor binnen en buiten

Zoals eerder besproken kun je ook deurklinken op de voordeur bevestigen. Belangrijk is dan wel om te beseffen dat voordeuren beter beveiligd moeten zijn dan de standaard binnendeur. Logisch ook, want het is de eerste deur die inbrekers open moeten maken om binnen te komen. Zeker de laatste jaren zijn inbrekers een stuk brutaler en ingenieuzer geworden (denk bijvoorbeeld aan kerntrekken). Om deze reden raden wij iedereen aan om extra veiligheidsbeslag te installeren op élke buitendeur.

De meeste woningen zijn tegenwoordig uitgerust met SKG gekeurd veiligheidsbeslag, echter is het aan te raden altijd te kiezen voor beslag met drie sterren SKG beoordeling. Dit beslag zorgt ervoor dat de inbreker tenminste 5 minuten nodig heeft om de deur te openen. Voor een inbreker voelt elke minuut als een uur, dus je kunt er zeker van zijn dat inbrekers jouw huis overslaan met een SKG*** veiligheidsbeslag. Andere veiligheidsmaatregelen zijn het installeren van een deurcamera of een kierstandhouder. Hiermee kan je altijd zien wie er voor je voordeur staat om vervolgens te kunnen bepalen deze persoon wel of niet binnen te laten.

Controleer welke kant de klink opdraait!

Nu dat we de bescherming van je huis vast hebben gesteld, kunnen we verder met het tweede onderwerp waar je rekening mee moet houden wanneer je een deurklink aanschaft – de kant welke de klink opdraait. Maar zeggen welke kant je deur opdraait is lastiger dan je denkt. Het verschilt immers vanaf welke kant je er naar kijkt Daarom zijn er standaard termen verzonnen die bij elke deurklink worden gespecificeerd. De standaard ISO naam hiervan is DIN en er zijn 4 varianten:

  • DIN links binnendraaiend
  • DIN rechts binnendraaiend
  • DIN links buitendraaiend
  • DIN rechts buitendraaiend

Hoe weet je welke van deze 4 specificaties je nodig hebt voor je deur? Een simpel trucje is om te kijken aan welke kant je de scharnieren van de deur ziet. En aan welke kant deze zitten. Sta je aan de binnenkant en zie je de scharnieren aan de rechterkant. Dan is je de DIN rechts binnendraaiend. Kijk altijd voordat je een deurklink bestelt of deze geschikt is voor jouw deur. Over het algemeen maakt dit op webshops niet heel veel uit aangezien zij beide kunnen leveren, maar mocht je in een fysieke winkel staan, dan is dit handige kennis.

Daarnaast komt tijdens een deurbeslag bestelling gatdeel rechts of gatdeel links ter spraken. Hoe kun je checken welke je nodig hebt? Bij een gatdeel links wijst het gatdeel naar links als deze normaal in de deur is bevestigd. Het tegenovergestelde is waar voor gatdeel rechts. Het klinkt misschien overbodig simpel, maar het laatste wat je wilt is een klink die de verkeerde richting op wijst. Controleer het daarom altijd even!

Andere zaken waar je rekening mee moet houden

Dan zijn er nog andere dingen waar je rekening mee kunt houden wanneer je een deurklink aanschaft. Is het bijvoorbeeld een deurklink voor de WC? In plaats van een normale deurklink, koop je dan direct en WC deurklink. Hier zit namelijk vrijwel altijd een slotrozet bij inbegrepen, zodat beide dezelfde kleur en stijl hebben. Hetzelfde geldt voor wanneer je een andere deurklink wilt kopen voor een deur waarbij een slot handig kan zijn. Denk hierbij aan slaapkamers of de opslagkast. Ook hier doe je er goed aan om direct een deurklink met slotbeslag aan te schaffen.

Verschillende stijlen in deurklinken

Er zijn verschillende stijlen in deurklinken verkrijgbaar, dus denk er goed over na welke stijl deurklinken je het beste vind passen bij jouw woning. Woon je in een moderne nieuwbouw woning, kies dan voor een strak en stijlvolle deurklink. Maar woon je in een klassieke, landelijke boerderij, dan zal een klassieke deurklink weer veel beter bij de stijl van jouw huis passen.

Landelijk & Klassiek

Modern & Strak

Vintage & Retro

Het aanbod van Deurbeslag Expert

Bij Deurbeslag Expert kun je kiezen uit elke soort en maat deurklink die je maar nodig hebt. Ga dan naar het overzicht ‘deurkrukken’. Daar kun je aan de linkerkant van de pagina zelf je specificaties aangeven. Welke kleur/materiaal je nodig hebt, of je het inclusief sleutelgat wilt of niet. Je kunt zelfs de prijs aangeven, zodat je precies in jouw budget kunt zoeken.

En mocht er nog een vraag zijn die we niet hebben beantwoord, heb je een opmerking of zoek je hulp voor jouw specifieke situatie, twijfel dan niet om even contact met ons op te nemen via chat. Klik op ‘Chat met ons’ rechts onderaan je scherm en wij helpen je snel verder!

Tips voor het kiezen en monteren

We kunnen ons voorstellen dat je enkele vragen hebt over deurklinken, bijvoorbeeld over het onderhouden en monteren. Hieronder vind je enkele links naar artikelen over deze specifieke vragen, hier vind je vast en zeker je antwoord.

Hoe kies je een deurklink? Een deurklink kiezen is vaak een kwestie van kijken en vergelijken, welke vind je mooi? Welke past bij de stijl en sfeer van jouw woning? Het gros van de mensen begint direct met het bekijken van klinken om vervolgens een beslissing te maken in welke men het mooiste vind. Maar ook voor het uitkiezen zijn praktische tips zodat je zeker weet dat jij de beste deurklink kiest. In dit blog artikel vertellen we er alles over.

Kiezen voor klinken op kruk of op schild? Het kiezen tussen deze twee gebeurt eigenlijk vooral op basis van je eigen wensen, je eigen voorkeur. Maar in dit artikel gaan we er dieper op in, wat kan jij het beste kiezen?

Hoe wordt deurbeslag gemonteerd? Als je nieuw deurbeslag hebt gekocht is het wel zo handig te weten hoe dit te monteren. In dit artikel over het monteren van deurbeslag wordt uitgelegd hoe je deurbeslag handig zelf installeert, het artikel is voorzien van een praktische video.

Hoe werkt het vervangen van deurklinken? Wellicht heb je al eerder klinken gemonteerd in je oude deuren, als je nieuwe deurklinken wilt monteren kun je het beste de vorige alinea lezen. Maar als je de huidige klinken wil vervangen met een nieuwe set, dan lees je in dit artikel praktische tips en krijg je handige video’s voorgeschoteld zodat je dit eenvoudig zelf kan doen.

Deurklinken beschermen, hoe doe je dat? Deurklinken zijn een mooie aanvulling op je interieur, maar om er blijvend van te kunnen genieten is het van belang om ze ook goed te onderhouden. Daarom geven we in dit artikel over het beschermen praktische tips over hoe je ze schoonmaakt, schoon houdt en ze beschermt tegen mogelijke beschadigingen. Daarnaast hebben we ook een specifiek artikel geschreven over RVS deurbeslag onderhouden. Daar lees je praktische tips voor specifiek dit materiaal.