Deurbeslag Expert

Hoe kies je een deurkruk?

15 februari 2017 / Productinformatie

Deurkrukken zijn er in allerlei soorten en maten: van een klassieke uitvoering tot een zeer modern variant van geborsteld staal. De variatie is eindeloos en daardoor wordt de keuze er niet makkelijker op. Hieronder zullen we de verschillende mogelijkheden beschrijven, zodat de keuze iets gemakkelijker wordt.

Deur met of zonder slot

Om te beginnen is het belangrijk om te weten op welke deur de deurkruk moet komen. Is het een gewone kamer deur of moet er een slot op? Voor toiletten en badkamers zijn er speciale deurkrukken, met het bijpassende slot. Al deze deurkrukken kun je vinden op onze website.

Materiaal

Deurkrukken worden gemaakt van verschillende soorten materialen. De meest voorkomende is RVS, ook wel Roestvrij Staal. RVS is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof, het is een veelzijdige materiaalsoort die bij vrijwel elk interieur past. Messing is een legering van koper en zink. Dit materiaal is geliger dan RVS en staat bekend om zijn hardheid. Aluminium is een zeer licht, maar stevig metaal dat tegenwoordig voor heel veel verschillende dingen gebruikt wordt. Het heeft een zilverwitte kleur. Deze materialen kunnen bewerkt worden, zo kan het geborsteld worden waardoor het mat lijkt of juist gelakt worden om het te laten glanzen. Ook combinaties van verschillende materialen zijn mogelijk. Er zijn zo veel opties, het kan niet anders dan dat er iets bij is dat bij je interieur past!

Stijl van de deurkruk

Naast materiaal speelt vorm een grote rol bij de keus voor een deurkruk. Bij ons vind je eenvoudige, strakke deurkrukken, maar ook deurkrukken die sierlijk zijn afgewerkt. Je vindt ronde en vierkante rozetten, rechte of gebogen handgrepen, eenvoudige ronde handgrepen en handgrepen die naar je hand gevormd zijn. Ook hebben wij een aantal bijzondere vormen voor je in de aanbieding, die van je deurkruk een echte eye-catcher maken.

Wat bij je interieur past, dat weet je natuurlijk zelf het beste. Kijk daarom vooral rond op onze website. Onder het kopje deurkrukken vind je alles wat wij aanbieden. In het linker menu kun je je voorkeur aangeven als het gaat om soort, materiaal en type.

In ons blog vind je meer informatie over deurbeslag, hoe het te (de)monteren, schoon te maken en meer. Lees snel meer in ons klusblog.

© 2021 - deurbeslag is een handelsnaam van Wizkom Shops VOF - KVK: 57589437 BTW: NL852646860B01 Wizkom Shops VOF krijgt van haar klanten een 8,8/10 gebaseerd op 940 stemmen