Houten deurknoppen

Wanneer je voor een houten deurknop kiest maak je een zeer goede keuze. De houten deurknop ziet je namelijk minder vaak terug dan modellen in materialen als RVS en messing. Vroeger waren houten deurknoppen echter geliefd en werden deze vaak gebruikt. Vooral in de periode voor 1900 tot en met de jaren 30 zag je de houten deurknoppen vooral terug op kasten en keukenkasten. Echter zijn deze voor een gewone deur ook erg geschikt. Het hout geeft de deur een unieke en warme uitstraling. Een deurknop van hout kan zelfs een vleugje retro overbrengen en past daarom ook zeer goed in een jaren 60 interieur.

2 producten

Houten deurknoppen voor extra charme in huis

De charmante houten deurknoppen liggen goed in de hand en zijn robuust en bestendig. De houten deurknop is ideaal voor diegene die net iets anders wil en zijn deur niet wil versieren met een simpele deurkruk. De deurknoppen die gemaakt zijn van bijvoorbeeld messing of RVS gecombineerd met hout geven net dat extra decoratieve detail wat de deur meer in het oog laat springen.

Een intieme sfeer met houten deurknoppen creëren

De houten deurknop straalt charme en landelijkheid uit en is beschikbaar in diverse kleuren. Denk aan donker hout voor een meer intieme sfeer of een lichte kleur hout, bijvoorbeeld berkenhout, voor een rustiek interieur. De laatste houten deurknop is tevens een goede tip om zijn taaiheid en door het splijtvaste karakter.