Veiligheidsslot

Ben je op zoek naar veiligheidssloten? Op deze pagina vind je een uitgebreid aanbod veiligheidssloten van bekende, grote merken. Alle sloten zijn verkrijgbaar voor een scherpe prijs. Alles wordt uit voorraad verzonden, en bestellingen vanaf €35 worden gratis verzonden.

11 producten
Goede veiligheid is natuurlijk van groot belang. Je wil je op je gemak kunnen voelen in jouw woning, als je zelf thuis bent, maar ook als je bijvoorbeeld op vakantie bent. Daarom hebben wij een volledig veiligheidspakket voor jouw woning. Je vind op onze website een volledig aanbod voor het optimaliseren van de veiligheid van jouw woning. Van veiligheidssloten tot digitale deurspionnen, en van veiligheidsbeslag tot de beste sloten.

Wat is een veiligheidsslot?

Een veiligheidsslot is een slot dat door middel van een profielcilinder een volledige oplossing is voor een voor- of achterdeur. Je maakt het slot open met een bijbehorende sleutel.

Veiligheidsslot van de bekende merken

In ons aanbod vind je sloten van de bekendste en belangrijkste merken. Denk aan AXA, Nemef en Starx. Daarnaast vind je in het aanbod van Deurbeslag-Expert.nl ook andere merken zoals Intersteel.

Veiligheidsslot Nemef

In ons assortiment hebben we meerdere veiligheidssloten van het bekende merk Nemef. Via deze link vind je alle gefilterde producten van Nemef uit deze categorie. Nemef is een Nederlands merk dat vanuit Apeldoorn opereert. Het merk is onderdeel van de lijnen van Assa Abloy.

Veiligheidssloten AXA

In ons assortiment hebben we meerdere veiligheidssloten van het bekende merk AXA. Via deze link vind je alle gefilterde producten van AXA uit deze categorie. AXA is actief in het maken van volledige oplossingen voor de veiligheid van woningen en gebouwen. Daarnaast focust men zich ook op fietsen, zoals fietssloten. Het SKG keurmerk

Sloten met SKG keurmerk en Politie Keurmerk Veilig Wonen

Voor een optimale woning veiligheid kies je altijd voor sloten met een 3 sterren SKG keurmerk en sloten die voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze sloten zijn extra getest op verschillende inbreek technieken, zoals kerntrekken. Het Politie keurmerk veilig wonen (PKVW) Uit diverse tests is gebleken dat deze sloten voldoende veiligheid bieden. De SKG classificatie bestaat uit drie stappen: 1 ster, 2 sterren en 3 sterren. 3 Sterren houdt in dat het slot voor meerdere minuten weerstand biedt tegen inbrekers met zwaar gereedschap.

Hoe monteer je een veiligheidsslot?

Hoe moeilijk is het om een veiligheidsslot te monteren? Gemiddeld. Voor het monteren van een veiligheidsslot heb je het volgende nodig:
 • Boormachine
 • Hamer
 • Beitel
 • Kruiskopschroevendraaier
 • 8 mm boor
 • 16 mm boor
 • Potlood
Een veiligheidsslot bestaat uit het volgende:
 • Inbouwslot
 • Sluitkom
 • Afdekplaten voor het sleutelgat
 • Reserve sleutel
We nemen het monteren van een veiligheidsslot door in 9 stappen.
 1. Stap 1: Bepaal allereerst waar je het slot wilt plaatsen. Teken de plek in de deur af met een potlood.
 2. Stap 2: Haal de deur uit de sponning, deze kan je bijvoorbeeld vastzetten in een werkbank. Teken de plek van de slotkast af in de deur. Teken de plek af waar de gleuf voor het slot moet komen. Hier plaats je later het slot zelf in.
 3. Stap 3: Boor met een platte houtboor (16 mm) zoveel mogelijk hout weg. Het is belangrijk dat dit haaks gebeurt. Zet met een lijmtang een recht latje haaks langs de deur, zodat je zeker weet dat dit goed gebeurt.
 4. Stap 4: Houd nu tijdens het boren het boortje en de hoek van het latje in één lijn. Om niet te diep te boren kun je een stukje tape om het boortje plakken.
 5. Stap 5: Maak met een beitel de binnenkant van het gat egaal. Nu kan je vervolgens het inbouwslot in de opening laten zakken en de slotpaat aftekenen.
 6. Stap 6: Met de beitel verzink je de plaat in de deur. Boor vervolgens de gaten voor het sleutelgat aan beide zijdes. Om de juiste plaats te bepalen leg je het slot op de zijkant van de deur. Zo kan je het sleutelgat goed aftekenen.
 7. Stap 7: Je kan het veiligheidsslot nu vastschroeven in de deur en de deur kan weer in de sponning gehangen worden.
 8. Stap 8: De pennen van het inbouwslot hebben een scherpe punt. Draai e sleutel uit met de pennen, bepaal zo eenvoudig de plaats voor de bussen van de contraplaat. Boor de gaten met een platte houtboor van 16 mm.
 9. Stap 9: De contraplaat moet in het kozijn verzonken worden. Schroef de plaatjes voor het sleutelgat op de deur.
Daarmee is het plaatsen van het veiligheidsslot klaar! Voor de veiligheid kan je de scherpe puntjes van de slotpennen nog even vijlen.

Wat heb je nog meer nodig?

Naast veiligheidssloten heb je wellicht nog meer nodig voor het verbeteren van de veiligheid van jouw woning. Daarom vind je hieronder andere relevante zaken die je mogelijk nodig hebt. Een profielcilinder. Een profielcilinder is het “echte slot” wat in een compleet slot zit. In een cilinderslot is over de gehele lengte een profiel gefreesd, de bijbehorende sleutel heeft hetzelfde profiel en past dus precies in dat profiel. Een cilinderslot wordt een profielcilinder genoemd vanwege dit profiel in het slot. Hoe kies je een optimaal cilinderslot? Daar zijn verschillende zaken bij belangrijk. Zoals het opmeten, weten wat het verschil is tussen een profielcilinder en een cilinderslot, weten hoe het te monteren.