Wizkom Shops

Taatsdeur scharnier, wat is het?

28 juni 2018 / Informatie

Misschien heb je er al eens van gehoord, maar de kans is eigenlijk groter van niet. Taats scharnieren zijn een nieuw type scharnieren die de deur op een bijzondere manier openen. De scharnier wint steeds meer aan bekendheid én populariteit, wat volgens ons overigens volledig terecht is. Een deur die op deze manier opent, is ontzettend stijlvol. Ben je al benieuwd geworden? In dit artikel gaan we verder in op de Taatsdeur scharnier.

Wat doet een taatsdeur scharnier?

Een taats scharnier (deze scharnier heeft overigens verschillende namen, daar gaan we hieronder verder op in) is een scharnier die niet aan het uiteinde van de deur wordt gemonteerd, maar juist een stukje dichter bij het midden. Hierdoor gaat de deur niet open zoals we gewend zijn. Maar de deur wordt iets meer gekiept. Het is tekstueel erg lastig uit te leggen, daarom hebben we hieronder een video.

De video is helaas niet van geweldige kwaliteit, maar het laat wel zien wat de scharnier precies doet met de deur. De deur wordt dus een stukje los van de muur geopend. De deur gaat open zoals je gewend bent aan de ene zijde van de scharnier. Echter, het mooie effect is juist dat het andere gedeelte terug in de andere ruimte opent.

Welke namen heeft de scharnier allemaal?

Zoals we al aangaven, heeft deze scharnier verschillende namen. Daarom nemen even kort door welke dit allemaal zijn. We kennen de taats scharnier, taatsdeur scharnier en de pivot scharnier. Maar er wordt ook vaak gesproken over een taatsdeur, maar dat is eigenlijk de deur zelf en niet persé de scharnier. De scharnier is ontwikkeld door Frits Jurgens, dus de scharnier wordt ook wel eens een Frits Jurgens scharnier genoemd.

Is het lastig deze scharnier te monteren?

Wij hebben er (nog) geen ervaring mee, maar we hebben ons laten vertellen dat het vrij eenvoudig is. Je monteert de scharnieren boven en onder de deur, en afhankelijk van de scharnier, dien je ervoor te zorgen dat de deur geschikt is voor de scharnieren.

Inspiratie voor taatsdeur scharnieren

Naast heel wat tekstuele uitleg wil je natuurlijk ook wat kunnen bekijken. Daarom hebben we hieronder enkele afbeeldingen geplaatst. De afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest.

Zoals gezegd, alle afbeeldingen zijn afkomstig van Pinterest. Mocht een van de afbeeldingen van jou afkomstig zijn, laat het ons weten, we vermelden je er graag bij.

Andere scharnieren

Naast deze erg mooie, moderne scharnieren zijn er natuurlijk nog vele andere scharnieren verkrijgbaar. Maar helaas zijn de meeste scharnieren, in vergelijking tot deze, toch maar wat saai. We hopen deze taats scharnieren vrij snel aan te kunnen gaan bieden op onze website, zodra daar een update over is lees je het hier.

© 2020 - Deurbeslag Expert is een handelsnaam van Wizkom Shops - KVK: 57589437 BTW: NL852646860B01 Wizkom krijgt van haar klanten een 8,5/10 gebaseerd op 478 stemmen