Bekijk ons assortiment

Blog

Het deurbeslag onder een overkapping

Wellicht is deurbeslag niet het eerste waar je aan denkt bij een overkapping. Toch komt het vaker voor dan je denkt! De meeste op zichzelf staande overkappingen beschikken namelijk over een opbergruimte die netjes is afgesloten met een deur. Om het geheel mooi af te maken kies je dan natuurlijk wel voor een deurbeslag wat helemaal aansluit bij de stijl van de overkapping.

In dit artikel gaan we je meer vertellen over de verschillende soorten deurbeslag die geschikt zijn voor een overdekte buitenruimte evenals de mogelijkheden die er zijn.

Het plaatsen van een overkapping

Al jaren worden er aluminium overkappingen geplaatst aan de gevel van het huis, om zo de binnenruimte te vergroten zonder de frisse buitenlucht te verliezen. Desalniettemin is het eigenlijk wel mooier, mits je de ruimte hebt, om een overkapping van hout te laten plaatsen achterin de tuin. Op die manier creëer je een extra zithoek naast het terras, wat zich meestal dichtbij de achterdeur van het huis bevind. 

Deurbeslag onder een overkapping, deurbeslag overkapping

Verschillende soorten overkappingen

Deze overkapping is in veel verschillende vormen en maten te verkrijgen. Het belangrijkste verschil is de vorm van het dak, de kleur en de opstelling. Wil je bijvoorbeeld een kapschuur kopen, dan krijg je een dak wat aan de voorkant hoger is dan aan de achterkant. Meestal zijn deze overkappingen open aan de voorkant en een enkele zijkant en juist dicht aan de achterkant. Aan de zijkant kan dan of een wandje geplaatst worden om wind tegen te gaan of juist een schuur geplaatst worden. Ideaal om tuingereedschap, kussens en andere spullen netjes op te bergen.

Er zijn nog veel meer verschillende soorten daken beschikbaar, zoals een zadeldak wat veel bij huizen wordt gebruikt of juist een plat dak. Zoals we al eerder aangaven is het mogelijk om de zijkanten open te laten of juist dicht te maken. Liever beschutting tegen de wind, maar wil je het mooie uitzicht en de lichtinval niet verliezen? Kies dan voor het plaatsen van een glazen wand. Dit kan een vaste wand zijn, maar ook glazen schuifpanelen die geopend kunnen worden in de zomer.

Het uitkiezen van deurbeslag

Om de opbergruimte onder je overkapping netjes af te sluiten wordt er een deur geplaatst in dezelfde stijl als de overkapping. Hierbij is dan deurbeslag, zoals een deurkruk benodigd. Doordat het beslag in een buitenruimte wordt gebruikt, is het belangrijk dat het tegen vocht kan. Hoewel het niet direct wordt blootgesteld aan regen, kan het wel zo zijn dat de vochtige buitenlucht invloed heeft op het deurbeslag.

Het beste kies je voor achterdeurbeslag, om er zeker van te zijn dat het mooi blijft. Liggen er producten in de opbergruimte die van waarde zijn? Dan is het ook verstandig om te kijken naar veiligheidsbeslag. Daarbij is er beperkte keuze in een rond rozet om de deurklink. Vaker wordt 

Afhankelijk van de kleuren van je overkapping maak je de keuze voor de kleur beslag. Een populaire kleurcombinatie is die van hout met zwart, waarbij een zwart deurbeslag dan ook het mooiste aansluit. Is je overkapping volledig in houtkleur? Dan is deurbeslag in het zilver wellicht mooier. Bij een overkapping van wit met lichtgrijs kan het ook heel mooi zijn om juist te kiezen voor messing, mits dit ook bij het naastgelegen huis past.

Inloggen

Nog geen account?

De waardering van deurbeslag-expert.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 1235 reviews.
0 Vergelijken
0 Verlanglijst
0 artikelen Winkelwagen
Menu