Toont alle 4 resultaten

Starx Dievenklauw SKG** per stuk

0,99 
Geleverd per

Per stuk

Merk

Garantie

1 jaar

EAN

9509547883943

Geschikt voor

Het beveiligen van een buitendeur

Kogellagerscharnier 89 x 89 mm met ronde hoek RVS geborsteld met dievenklauw SKG 3 sterren incl. Schroeven

8,99 
Geleverd per

Per stuk

Merk

Garantie

10 jaar functionaliteitsgarantie

EAN

8714186112687

Finish/kleur

Collectie

Interieurstijl

Meegeleverd

Kogellagerscharnier, Bevestigingsmateriaal voor montage

Geschikt voor

Voor het ophangen van een deur in een kozijn

SKG keurmerk

Kogellagerscharnier 89 x 89 mm met rechte hoek RVS geborsteld met dievenklauw SKG 3 sterren incl. schroeven

9,49 
Geleverd per

Per stuk

Merk

Garantie

10 jaar functionaliteitsgarantie

EAN

8714186112670

Finish/kleur

Collectie

Interieurstijl

Meegeleverd

Kogellagerscharnier, Bevestigingsmateriaal voor montage

Geschikt voor

Voor het ophangen van een deur in een kozijn

SKG keurmerk

Dievenklauwen worden gebruikt om een (buiten)deur tegen inbraak te beveiligen. Dievenklauwen zijn alleen nodig voor deuren die naar buiten open draaien. Bij een naar buiten draaiende deur zitten de scharnieren namelijk zichtbaar aan de buitenzijde. Inbrekers kunnen de scharnierpen uit het scharnier slaan en kunnen dan heel eenvoudig en snel de deur uit het kozijn tillen. Je kunt dan nog zo’n goede sloten hebben, inbrekers zijn zonder dievenklauwen dan zo bij je binnen.

Een dievenklauw is een metalen pen die net onder of boven een scharnier in een deur (of raam) wordt geslagen. In het kozijn wordt een gat gemaakt ter hoogte van de dievenklauw in de deur. Wanneer je de deur sluit valt de stalen pen in het gat in het kozijn. Daardoor zijn het kozijn en de deur aan twee zijden verbonden met elkaar (ene kant het slot en de andere kant de dievenklauwen). Daardoor is het niet meer mogelijk om de scharnierpennen eruit te slaan en de deur aan één zijde te openen.

Heb je scharnieren aan de buitenzijde van de deur? Zonder dievenklauwen zijn inbrekers binnen mum van tijd bij jou in huis. Dus: draait de deur naar buiten open? Gebruik dievenklauwen!

dievenklauw-starx

Scharnieren met dievenklauw

Naast losse dievenklauwen bestaan er ook scharnieren met dievenklauw. Bij deze scharnieren zit de dievenklauw op het scharnier vast gemonteerd. Alleen in het kozijn moet nu nog een gat worden gemaakt. Het voordeel is dat deze makkelijker en sneller te monteren zijn, aangezien er maar één enkel gat moet worden gemaakt.

Scharnieren met dievenklauw

Gebruik je geen scharnieren met dievenklauw, maar standaard dievenklauwen? Om die eenvoudig in het kozijn te slaan kun je het beste de inslagtool gebruiken. Dit gereedschap is speciaal ontwikkeld om dievenklauw in een deur te slaan en de sluitkom in het kozijn te slaan. Monteer je vaker dievenklauwen? Dan is dit een onmisbare tool!

Hoeveel dievenklauwen zijn er nodig?

Het advies is om per naar buitendraaiende deur minimaal 3 dievenklauwen te monteren (of scharnieren met dievenklauw te gebruiken). Zorg ervoor dat je de dievenklauwen voldoende diep in het kozijn slaat. Monteer de dievenklauwen altijd maximaal 5cm van het scharnier af (boven of onder).

Dievenklauw monteren

Dievenklauwen zijn relatief eenvoudig te monteren. Het stiftdeel komt in de deur en de holle bus of sluitkom komt in het kozijn. Het makkelijkste is om de dievenklauwen stuk voor stuk te monteren en niet eerst alle stiftdelen in de deur en daarna pas de busdelen in het kozijn.

Stappenplan:

  1. Boor een gat in de deur en sla het stiftdeel in de deur (eventueel met behulp van de inslagtool).
  2. Doe de deur zachtjes dicht om in het kozijn te markeren waar het busje moet komen. Zet eventueel een puntje met een potlood of stift.
  3. Boor vervolgens het gat voor het busje uit. Let op! Het stiftgedeelte zwenkt wat uit bij het open en dicht maken van de deur. Daarom is het belangrijk om het gat voor het busje iets uit het midden te boren (2 mm).