Profielcilinders

Filteren

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Recent bekeken producten

Deurcilinders bestellen

Bij Deurbeslag-expert.nl kun je deurcilinders bestellen van gerenommeerde merken als Pfaffenhain, AXA, Dom, Nemef en Starx. Hierboven kan je filteren op de verschillende merken. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om alleen deurcilinders te laten zien die voorzien zijn van een drie sterren SKG-keurmerk, als je een extra veilige wilt kopen.

Deurcilinders die je bij ons kunt bestellen

Hier vind je alle deurcilinders die je bij ons kunt kopen. Let er goed op, ben je op zoek naar een profielcilinder of naar veiligheidssloten (veiligheidsbeslag)? Wij vertellen je hieronder graag meer over hoe je een cilinder moet monteren en moet opmeten.

Wat is een profielcilinder?

Een profielcilinder is het “echte slot” wat in een compleet slot zit (bekijk voor complete sloten veiligheidssloten of sloten). In een deurcilinder is over de gehele lengte een profiel gefreesd. De bijbehorende sleutel heeft hetzelfde profiel en past dus precies in dat profiel. Een deurcilinder wordt een profielcilinder genoemd vanwege dit profiel in het slot.

Vroeger waren er voornamelijk klaviersloten in gebruik, echter zijn deurcilinders vele malen veiliger om te kopen. Bij een klavierslot is er slechts één sleutelvariatie mogelijk, bij een profielcilinder of deurcilinder zijn dit er meerdere en dat is veiliger. Wil je de meest moderne deurcilinders bestellen? Neem dan eens een kijkje bij onze elektronische cilinders. Weet je nog niet wat je wil? Lees dan onze tips over cilindersloten.

Een profielcilinder opmeten

Voordat je een deurcilinder gaat kopen, moet je natuurlijk weten welke afmetingen die moet hebben om in je deur te passen. De maat van een profielcilinder is afhankelijk van twee zaken: de dikte van het deurbeslag en de dikte van de deuren. Deze meetmethodes zijn voor het opmeten van een deurcilinder die nog in de deur zit, van een losse halve cilinder en een losse hele cilinder.

Een losse hele deurcilinder opmeten

Een hele cilinder is een deurcilinder die zowel van binnenuit als van buitenaf te openen en sluiten is met een sleutel. Een cilinderslot wordt gemeten vanaf het hart van de cilinder, het middelpunt van de opening. De maatvoering van een cilinderslot wordt aangegeven in bijvoorbeeld 50/50, dit betekent dat beide zijden vanaf het hart 50 millimeter zijn. De volledige lengte is daarmee 100 millimeter.

Cilinderslot-profielcilinder-opmeten-1024x1024-1

Een losse halve deurcilinder opmeten

Een halve deurcilinder is van één zijde te bedienen met een sleutel. Deze deurcilinders worden ook wel een enkel cilinder genoemd. De cilinder wordt gemeten vanaf het midden, het hart van het boutgat. De blinde zijde (de ongebruikte zijde) is altijd 10 mm. De maatvoering van een halve deurcilinder wordt daarom aangegeven als bijvoorbeeld 40/10. Dit betekend dat de zijde die gebruikt wordt 40 millimeter is en de andere zijde 10 millimeter. Dit maakt de totale lengte 50 millimeter.

halve-cilinder-opmeten-maattekening_deurebslag-expert

Een deurcilinder opmeten die nog in de deur zit

Tot slot wil je soms ook een deurcilinder opmeten die nog in de deur bevestigd is, voordat je een nieuwe gaat bestellen bijvoorbeeld. Je begint met het meten vanuit het hart van de cilindervastzetschroef (zie afbeelding). Dit is de eerste schroef onder de nachtschoot. Daarna meet je de afstaand naar links waar het deurbeslag zit. De dikte van het buitendeurbeslag tel je op bij de totale dikte. Vervolgens meet je ook de rechter zijde op dezelfde wijze op.

Bijvoorbeeld:

  • De afstand tot de linker zijde is 10 mm + dikte van het deurbeslag is 5 mm = totaal 15 mm.
  • De afstand tot de rechter zijde is 20 mm + de dikte van het deurbeslag is 15 mm = 35 mm.

Een deurcilinder is altijd minimaal 30 mm lang en mag volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen niet verder dan 3 mm uit het beslag steken. De lengte van een deurcilinder is in stappen van 5 mm te vergroten.

Je hebt in het voorbeeld dus aan de ene zijde 15 mm nodig (dit komt slechts 2 mm uit het beslag) en aan de rechter zijde 35 mm. Dit komt neer op een maat van 15/35.

Een deurcilinder monteren

Als je jouw deurcilinder gaat vervangen, dan is het allereerst van belang dat je weet welke maat je nodig hebt. Met de juiste afmetingen kan je weer een goede nieuwe deurcilinder bestellen. Het monteren kan je vervolgens gemakkelijk zelf doen. Eerst haal je de bout uit de deurcilinder die zich aan de kopse kant van de deur bevindt. Door de sleutel een beetje te draaien, kun je het slot uit de deur halen. Vervolgens kan je het oude slot opmeten en met eenzelfde maat een nieuwe deurcilinder bestellen.

Een profielcilinder kopen

Je weet inmiddels wat een deurcilinder is, wat het verschil is tussen een cilinderslot (veiligheidsslot) en een profielcilinder. Je weet hoe je de sloten moet opmeten en hoe je deze vervangt. Daarmee heb je als het goed is voldoende informatie om zelf jouw deurcilinder te kopen en vervangen. Start direct met het bestellen van jouw deurcilinder. Alle bestellingen boven € 99,- worden gratis verzonden. Kom je er toch niet helemaal uit? Laat het ons dan weten, wij adviseren je graag. Onze vakkundige klantenservice staat zes dagen in de week voor je klaar.