Bekijk ons assortiment

Sloten & Cilinders

Sloten (146)

Profielcilinders (57)

Insteeksloten (47)

Sluitplaten (29)

Insteekgrendels (9)

Sluitkom (7)

Elektronische sloten (2)

Als je op deze pagina bent uitgekomen, wil je waarschijnlijk een goed slot kopen. Je wil graag dat je woning goed beveiligd is. Om deze beveiliging goed tot stand te brengen zijn goede sloten onmisbaar. Hier op onze website vind je de juiste producten voor de beveiliging van je woning. Geschikt voor binnen- en buitendeuren, zowel voor thuis als grotere panden.

Onderaan deze pagina lees je over de verschillende typen, de afmetingen (zoals doornmaat en slotsparing) en over de merken.


Hier krijg je een uitgebreid aanbod aan sloten van bekende, grote merken tegen zeer scherpe prijzen. We gaan hieronder in op de verschillende typen producten van bekende, grote merken zoals AXA, Nemef en Intersteel.

Verschillende typen sloten

Er zijn ontzettend veel verschillende typen sloten verkrijgbaar, daarom nemen we je graag even mee door de verschillende typen. Zo krijg je direct een goed beeld van welke er allemaal zijn en welke jij natuurlijk nodig hebt voor jouw woning.   

Profielcilinder

Een profielcilinder is een complete vergrendeling voor een deur. Je krijgt er bijbehorende sleutels bij die precies passen in het profiel. Vanwege het profiel wordt het een profielcilinder genoemd. Maar hoe kies je nu een goed profielcilinderslot? Bij het kiezen van een profielcilinder komen verschillende zaken bij kijken zoals het opmeten. Het opmeten zorgt ervoor dat je het verschil kan zien tussen een profielcilinder en een cilinderslot en hoe deze te monteren.

Bijzetsloten

Ben je opzoek naar een bijzetslot? Deze is voorzien van het SKG-keurmerk en wordt gebruikt voor extra veiligheid naast een veiligheidsslot dat je al hebt bevestigd. Op deze manier is de deur extra beveiligd tegen inbraak. Bij ons kan je bijzetsloten kopen in verschillende uitvoeringen. Waarom kies je voor een bijzetslot? Natuurlijk voor extra veiligheid. Dat kan geen kwaad. Het monteren van een bijzetslot is niet verplicht maar wordt wel aanbevolen aangezien het de veiligheid van je woning extra verbeterd. Schaf je een bijzetslot aan dan wordt geadviseerd te kiezen voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Het is natuurlijk een gegeven dat een deur met één slot makkelijker te forceren is dan een deur met meerderen. Het wordt nog moeilijker als het ander slot op een andere plek op de deur wordt gemonteerd. Het beveiligen van je huis hoeft niet duur te zijn. Bij ons koop je sloten en accessoires die je deuren en je ramen heel goed kunnen beveiligen. Je kan je natuurlijk al veilig genoeg voelen met alleen een veiligheidsslot maar om er echt zeker van te zijn dat je echt veilig bent kan je dus zo een bijzetslot plaatsen op je voordeur.

Codeslot

Je hebt ook de keuze uit een codeslot voor je huis. Een codeslot fungeert optimaal en staat garant voor de veiligheid van je huis. De naam zegt het al, bij een codeslot heb je een code nodig om het slot open te maken.

Codesloten voor je deuren

Als een inbreker je erf of tuin oploopt zal die niet direct naar je voordeur of je achterdeur lopen om die te forceren om binnen te komen. De kans is groot dat ze gezien kunnen worden. Maar deze mogelijkheid is niet uitgesloten. Vooral in de avond zoeken deze figuren een plekje op, waar het donker is en mensen hen niet kunnen zien om zodoende je deur te forceren. Het kan ook voorkomen dat je zo moe bent dat je vergeet om je deur af te sluiten. Hoe gemakkelijk zou het dan niet zijn als je een deur hebt die zich automatisch vergrendelt en niemand in je woning kan. Bij een normale deur gebruik je een sleutel maar er zijn ook beveiligingssloten die je deuren automatisch vergrendelen. Het enige wat je moet doen is een mechanische codeslot installeren. Het lijkt heel veel op een alarmsysteem maar het codeslot zit op je deur zelf. Wil je de deur openen om naar binnen te gaan dan zal je de juiste code moeten invoeren. Ben je binnen en de deur gaat weer dicht wordt het zelf vergrendelt en de volgende persoon die naar binnen komt heeft weer de code nodig om de deur open te doen. Op deze manier hoef je niet met sleutels te lopen en de kans nemen ze te verliezen of ze ergens te laten liggen.

Plaatsing codeslot

Een ander reden waarom een codeslot ook handig is, is het feit dat je het slot kan plaatsen op links- en rechtsdraaiende deuren. Het codeslot is heel makkelijk te installeren en te programmeren. Ook de code kan je veranderen. Dit is handig als je het vermoeden hebt dat derden erachter zijn gekomen wat de code is. Ook komt het codeslot met een vrijzetfunctie wat betekent dat je voor een bepaalde periode je de deur kan openmaken zonder je code te gebruiken. Zoals je ziet is het gebruik van een codeslot heel erg handig, vooral als je met meerdere mensen in huis woont.

Insteeksloten

Bij ons ben je ook terecht voor de insteeksloten. We hebben insteeksloten van verschillende bekende merken zoals: Intersteel, Nemef en Starx. We hebben ze in verschillende maten en kleuren. De insteeksloten worden het meest gebuikt om deuren te vergrendelen. Ze heten insteeksloten omdat ze ook daadwerkelijk ingestoken worden. De insteek sloten worden ingestoken in een uitgefreesd gat in de deur, de kant van de deur die in het slot valt.

Het gemak van een insteekslot

Omdat het slot wordt ingestoken zie je deze dus bijna niet. Op deze manier kan je beter genieten van de rest van je deur. Het insteekslot kan je zelf monteren maar je kan het ook laten doen door een specialist. Een groot voordeel van het insteekslot is dat ze heel veel veiligheid bieden. Ook het insteekslot is voorzien van een SKG-waardering en daarmee voldoen ze ook aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW).

Veiligheidsslot

Als je opzoek bent naar veiligheidssloten dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij bieden je verschillende veiligheidssloten van hele bekende en grote merken. Je vindt ze bij ons tegen hele scherpe prijzen. Veiligheid is voor iedereen heel erg belangrijk. Ook in je huis moet je je goed en veilig voelen. Nog belangrijker is de veiligheid van je huis wanneer je op vakantie gaat.

Verschil tussen insteekslot en cilinderslot

Het verschil tussen een insteekslot en een cilinderslot ligt in het feit dat het cilinderslot altijd een insteekslot is en een insteekslot niet altijd een cilinderslot is. Insteeksloten moeten gezien worden als een groep van verschillende sloten dan alleen maar één type slot. Insteeksloten moet je in je deur plaatsen. Wij hebben ook verschillende insteeksloten. Denk maar bijvoorbeeld aan loopsloten en klaviersloten. Hierbij geldt wel dat het cilinderslot gebruikt wordt op de buitendeur en de insteekslot wordt gebruikt voor de binnendeuren. Hoe kies je een optimaal cilinderslot? Daar zijn verschillende zaken bij belangrijk. Zoals het opmeten, weten wat het verschil is tussen een profielcilinder en een cilinderslot, weten hoe het te monteren. Dat lees je allemaal hier: een cilinderslot kopen.

De veiligheid van je woning

De insteeksloten worden vooral gebruikt bij binnendeuren omdat dit slot de deur maar op één plek beveiligt. Het gebruik van een insteekslot gaat samen met het gebruik van een bijzetslot. Een andere optie is de meerpuntssluiting. De meerpuntssluiting vergrendelt de deur direct op meerdere punten. Dit maakt de deur veiliger en is voor inbrekers moeilijker om open te breken. Het is ook een goed idee om het insteekslot te gebruiken in combinatie met sloten met een SKG-cilinder. Deze kan je dus monteren op je voor- of buitendeur.

diverse types sloten, home security

 

De beste merken

Als je een vergrendeling wilt kopen voor jouw huis of pand, dan is het van belang dat je kiest voor een geschikt merk dat voor echte waarde staat. Zoals Nemef en AXA. Dit zijn op het gebied van sloten de meest populaire merken.

Nemef

Bij ons vind je verschillende soorten veiligheidssloten van het bekende merk Nemef. Nemef is echt een Nederlands merk. Het maakt deel uit van de Assa Abloy lijn.

AXA

Bij ons vind je ook het bekende merk AXA. Axa staat bekend om het produceren van volledige oplossingen voor de veiligheid van je huisje of kantoorpand. Ze bezitten ook het SKG-keurmerk en Politie Keurmerk Veilig Wonen. Als je kiest voor optimale woningveiligheid dan kies je voor sloten met een 3 sterren SKG-keurmerk en die voldoen aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Deze sloten zijn ook getest op verschillende inbreek methodes. Het resultaat van deze testen is dat deze producten genoeg veiligheid bieden aan je woning.

Goed opmeten is noodzakelijk

Als je sloten gaat kopen is het goed opmeten van de slotsparing, doornmaat en schilden van groot belang. Als je dit niet goed doet, is de kans groot dat je de verkeerde afmetingen koopt en je de producten vervolgens niet kunt gebruiken omdat ze niet passen. Meer informatie over deze afmetingen vind je in onze kennisbank. We gaan hieronder in op het opmeten van:

 • slotsparing
 • doornmaat
 • schilden

Doornmaat

Dit is de afstand tussen de kruk en de rand van de deur. Bij 50 mm zit de kruk dus dichterbij de rand van de deur ten opzichte van 55 of 60 mm. De doornmaat loopt altijd met stappen van 5 mm op. Hieronder zie je hoe de doornmaat er visueel uitziet.

Slotsparing

Dit is de afstand van het krukgat ten opzichte van het slotgat (ook wel sleutelgat genoemd). Dit noemen we ook wel de hart-op-hart afstand. Hieronder zie je duidelijk visueel wat de afstand inhoud. Er zijn enkele verschillende typen slotsparing, namelijk WC, Klavier, PC en blind (blind is zonder slotgat / sleutel).

Doornmaat-en-slotsparing-sloten

Schild opmeten

Bij een schild meten we altijd de hart-op-hart afstand, dit wordt ook wel eens de slotsparing genoemd (hoewel de slotsparing eigenlijk alleen van toepassing is op sloten zelf en niet op het schild), er zijn enkele verschillende typen afmetingen:

 • PC
 • WC
 • Klavier
 • BB
 • Blind

Hieronder zie je per type slot hoe de maatvoering berekend wordt.

diverse types sloten, home security

Goede sloten kopen bij Deurbeslag Expert

Wij helpen je graag bij het kopen van de juiste sloten voor het verbeteren van de veiligheid van jouw woning. Koop je bij ons je sloten, dan ben je gegarandeerd van sloten met het juiste SKG-keurmerk en Politie Keurmerk. We bieden je optimale service, zoals een klantenservice die 6 dagen per week geopend is. Daarnaast is afrekenen gemakkelijk en snel te regelen via onze website. Mocht je nog vragen hebben over het opmeten en/of monteren van jouw producten, dan vind je alle informatie gewoon in onze kennisbank. Bij ons kan je op verschillende manier betalen. Zo kan je betalen met

 • iDeal
 • Paypal
 • Overboeken
 • Bitcoin

Zo zie je dat het makkelijk is om sloten te kiezen voor de veiligheid van je huis. Niets is belangrijker dan de veiligheid van jou, je gezin en je huis. Ben je verder nog op zoek naar andere producten voor jouw woning? Kijk dan bij ons deurbeslag of ons hang en sluitwerk. Vooral bij de laatste vind je een groot aanbod aan informatie én producten van top merken.

Inloggen

Nog geen account?

De waardering van deurbeslag-expert.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 1274 reviews.
0 Vergelijken
0 Verlanglijst
0 artikelen Winkelwagen
Menu