Toont alle 6 resultaten

Wat is een freesmal?

Een freesmal is een vorm die wordt gebruikt om uitsparingen te maken bij sloten, schanieren en andere deur gerelateerde producten. Freesmallen worden vaak gebruikt voor het inkrozen van verdekte of blad scharnieren. Veelal wordt dit gedaan met behulp van een bovenfreesmachine. Heb je hulp nodig bij het kiezen van de juiste freesmal of weet u niet zeker of u deze nodig heeft? Neem dan gerust even contact met ons op.

Verschillende soorten freesmallen:

Vlakke Freesmallen
Vlakke freesmallen worden veel gebruikt om platte oppervlaktes te bewerken, bijvoorbeeld randen schijn maken of groeven maken.

Profiel Freesmallen
Profiel Freesmallen zijn perfect voor voor het maken van ingewikkelde lijnen en vormen, maar ook voor specifieke vormen.

Gaten Freesmallen
Deze Freesmallen zijn gemaakt om een precies gat te boren met eigen gekozen diameters en dieptes. Deze worden vooral veel gebruikt in hout- en metaalbewerking.

Sjabloon Freesmallen
Sjabloon Freesmallen maken patronen die herhaald kunnen worden en worden vooral veel gebruikt in de meubelindustrie. Op die manier kunnen ze steeds nieuwe meubels maken.

Kozijn Freesmallen
Kozijn Freesmallen zijn speciaal ontworpen voor de bouw sector. Deze maken het maken van houten kozijnen makkelijker, dit is omdat ze op deze manier afgestemd zijn op specifieke afmetingen en hoeken.

Voordelen van Freesmallen

Precisie
Door Freesmallen te gebruiken kun je veel precieser werken, waardoor je producten ook beter zijn.

Herhaling
Met een Freesmal kun je dezelfde beweging vaker doen zonder te bewegen, dit is erg belangrijk bij bijvoorbeeld massaproductie.

Snelheid
Door het gebruiken van freesmallen kun je veel sneller werken, aangezien je minder lang bezig bent met bewegingen en bewerkingen.

Veiligheid
Freesmallen zorgen ervoor dat de kans op risico en fouten kleiner is, doordat de houtbewerker minder afhangt van zelf bedienen.