Oplegsloten

Bent u op zoek naar een oplegslot? Deze vindt u binnen deze categorie. We bieden meerdere oplegsloten aan in ons assortiment, van verschillende bekende merken en ook oplegsloten voorzien van een SKG 3 sterren keurmerk.

19 producten
Oplegsloten zijn sloten die op de deur worden geplaatst. Doorgaans worden sloten in de deur verwerkt, zodat deze niet te zien zijn. Echter is een oplegslot juist een slot wat aan de binnenzijde van de deur wordt geplaatst en wat dus de deur "bovenop" sluit. De sloten bieden goede veiligheid, vooral indien ze voorzien zijn van het SKG 3 sterren keurmerk. Als je op zoek bent naar oplegsloten voor je deur, dan ben je bij ons op het juiste adres. Wij hebben verschillende oplegsloten in onze collectie van bekende merken. Bij ons vind je oplegsloten die zijn voorzien van een SKG 3 sterren keurmerk. Oplegsloten moeten op je deur bevestigd worden. Meestal worden sloten in de deur verwerkt zodat ze eigenlijk niet te zien zijn. In het geval van de oplegsloten worden deze aan de binnenzijde van je deur geplaatst. De oplegsloten geven je voldoende veiligheid, vooral als ze zijn voorzien van het SKG 3 sterren keurmerk.

Verschillende typen sloten

Bij een oplegslot zit het slot op de deur en het ander deel van het slot moet bevestigd worden aan het kozijn van de deur. Over het algemeen wordt het oplegslot gebruikt voor de voordeur. Je monteert het aan de binnenzijde en het is ook duidelijk zichtbaar. Een oplegslot is ook makkelijker te installeren dan een insteekslot omdat de deur meestal niet de juiste dikte heeft. Moet je het oplegslot vervangen dan moet je wel rekening houden met de doornmaat van het slot, de deurdikte en de draairichting van de deur. Je kiest daarna bij het plaatsen van je bestelling voor het type rozet. Aangezien je oplegslot niet echt bescherming biedt tegen kerntrekken is het kopen van een extra kerntrekrozet heel goed aan te bevelen. Naar gelang de kleur van je deur of je kamer kan je een keuze maken uit verschillende kleuren.

Oplegslot plaatsen op je voordeur

Van tijd tot tijd is het nodig om je oplegslot te vervangen. Wij geven je hier enkele tips waarop je zou moeten letten. Wanneer je gaat voor veiligheid is het beter dat je kiest voor een SKG-gecertificeerd oplegslot. Voor extra beveiliging tegen inbraak kan je ook een kerntrekbeveiliger aanschaffen. Let ook goed op de draairichting van je deur. Gaat het naar binnen of naar buiten open. Voor een makkelijke montage kan je kiezen voor een oplegslot met een buitencilinder. Wanneer je de oude oplegslot gaat vervangen dan is het raadzaam om een nieuw oplegslot te kopen van hetzelfde merk als de oude. Omdat de doornmaat ook heel erg belangrijk is, is het opmeten van de buitenzijde van de deur ook aan te raden om te zien als de oude doornmaat overeenkomt met je nieuwe oplegslot. Er zijn ook verstelbare doornmaten waarbij de maten van de binnen- en buitencilinder kunnen verschillen. In dit geval moet je de doornmaat nemen van de buitencilinder. Het zal niet vaak voorkomen dat je problemen krijgt bij het monteren van het oplegslot maar als je handig genoeg bent kan je met een rolmaat en een schroevendraaier al ver komen.

Cilinder omwisselen

Het kan gebeuren dat je bij je oplegslot alleen de cilinder moet verwisselen omdat je toevallig je sleutel bent kwijtgeraakt. Je bent bang dat deze sleutel in verkeerde handen terecht komt. Om je veiligheidsgevoel weer terug te krijgen bestaat bij ons de mogelijkheid om losse cilindersloten aan te schaffen. Bij ons vind je een ruim assortiment aan losse cilindersloten.

Oplegsloten kiezen en kopen

Het is nu duidelijk waarom je bij ons moet zijn om je volgende oplegslot te kopen. Wij hebben een uitgebreid assortiment aan oplegsloten die voldoen aan het SKG 3 sterren keurmerk. We verkopen complete oplegsloten maar ook de losse cilinders als je niet het hele oplegslot wilt vervangen. Onze oplegsloten bieden je ook de nodige veiligheid die je zou willen ervaren in je huis. Dus voor je eerst volgende aankopen van oplegsloten breng je dan een bezoekje aan onze showroom. Lukt het niet om bij ons langs te komen, kan je onze gehele collectie ook online bekijken waarbij je ook je bestelling kan plaatsen. Daarbij hebben we ook de verschillende betalingsmethoden voor je op een rijtje gezet zoals:

Jouw oplegslot koop je bij Deurbeslag Expert

Weet je nog niet helemaal zeker welk slot je wilt kopen? Laat je adviseren door onze klantenservice. We denken graag met je mee! Onze klantenservice staat zes dagen per week voor je klaar. Weet je inmiddels welk slot jij nodig hebt? Dan koop je deze gemakkelijk en voor een goede prijs bij Deurbeslag Expert, de expert in deurbeslag, hang en sluitwerk en nog veel meer.