Bekijk ons assortiment

Blog

Het monteren van een enkelzijdige deurkruk, hoe doe je dat?

Enkelzijdige deurkruk monteren? Het gebruik van een wisselstift bij enkelzijdige montage van een deurkruk is een handige oplossing om ervoor te zorgen dat de deurkruk goed functioneert, zelfs als deze aan slechts één zijde van de deur wordt gemonteerd. Hier lees je meer over hoe en waarom je een wisselstift gebruikt bij enkelzijdige montage.

Waarom een wisselstift gebruiken bij enkelzijdige deurkruk montage?

Bij enkelzijdige deurkruk montage wordt de kruk aan slechts één zijde van de deur geplaatst, wat betekent dat er geen doorgaande as of verbinding is die de kruk aan de andere zijde van de deur verbindt. Dit kan een uitdaging vormen, vooral als je wilt voorkomen dat de deurkruk door het slot steekt.

Een wisselstift biedt hier een elegante oplossing. Het bestaat uit twee delen: een deel met schroefdraad dat aan de buitenkant van de deur wordt gemonteerd en een deel dat lijkt op een krukstift en aan de binnenkant van de deur wordt geplaatst. Het schroefdraadgedeelte kan worden gebruikt om een vaste deurknop of een andere decoratieve afwerking aan de buitenkant van de deur te bevestigen, terwijl het krukstiftgedeelte wordt gebruikt om de enkelzijdige  deurkruk aan de binnenkant te monteren.

Hoe gebruik je een wisselstift bij enkelzijdige deurkruk montage?

  1. Voorbereiding enkelzijdige deurkruk montage: Meet de gewenste hoogte voor de enkelzijdige deurkruk aan de binnenkant van de deur en markeer deze met een potlood.

  2. Monteer het schroefdraadgedeelte: Plaats het schroefdraadgedeelte van de wisselstift in het slot van de deur, aan de zijde waar je de vaste deurknop wilt bevestigen. Draai de wisselstift vast met behulp van een moersleutel om ervoor te zorgen dat deze stevig op zijn plaats zit.

  3. Monteer de deurkruk: Bevestig de deurkruk aan het krukstiftgedeelte van de wisselstift aan de binnenkant van de deur. Zorg ervoor dat de deurkruk goed is uitgelijnd met de markering die je hebt gemaakt in stap 1. Gebruik de bijgeleverde schroeven om de deurkruk veilig te monteren.

  4. Test de functionaliteit: Probeer de deurkruk om te controleren of deze soepel draait en de deur goed opent en sluit. Als alles naar behoren werkt, is de installatie voltooid.

Het gebruik van een wisselstift bij enkelzijdige montage biedt niet alleen functionaliteit, maar ook een esthetische afwerking aan de buitenkant van de deur. Het zorgt voor een gebalanceerde uitstraling, ongeacht aan welke zijde van de deur je je bevindt, terwijl de deurkruk veilig en stevig is gemonteerd aan de binnenkant.

Wisselstift bestellen

Een wisselstift is een slimme oplossing voor de montage van een enkelzijdige deurkruk, en het kan het verschil maken bij de inrichting van je deuren. Maar wat is een wisselstift precies, en waarom zou je er gebruik van willen maken?

Een wisselstift is een essentieel onderdeel voor deurkrukken, vooral wanneer je te maken hebt met enkelzijdige deurkruk montage. Het bestaat uit twee componenten: een schroefdraadgedeelte dat aan de buitenkant van de deur wordt geplaatst en een krukstiftachtig deel dat aan de binnenkant van de deur wordt gemonteerd.

Ons aanbod

Wij versturen ook enkelzijdige deurkrukken op aanvraag en/of Bekijk hier het gehele aanbod.

Indien u vragen heeft, aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. Het team van Deurbeslag Expert staat altijd klaar om u te helpen.

Inloggen

Nog geen account?

De waardering van deurbeslag-expert.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.8/10 gebaseerd op 1235 reviews.
0 Vergelijken
0 Verlanglijst
0 artikelen Winkelwagen
Menu