Informatie

Deurkrukken Aanschaffen

deurkrukken aanschaffen

Deurkrukken aanschaffen. Tips en advies voor het aanschaffen van de juiste deurkruk voor op alle deuren in uw woning, kantoor of bedrijfspand.

Deurkrukken aanschaffen benodigdheden voor de klus

Gereedschappen

  • Rolmaat / Meetlat

OLIVARI DEURKRUK deurkrukken aanschaffen

Materialen

  • Deurkruk set
  • Bevestigingsmaterialen

1. Deurdikte

U moet er op letten dat de deur niet dikker is dan maximaal 50 mm, wanneer de deur dikker is, zijn de bijgeleverde krukstift en patentbouten te kort en dient U een extra lange krukstift en patentbouten te bestellen.

heeft U vragen over extra lange patentbouten of een langere krukstift? Neem gerust contact met ons op.

2. Sloten

Controleer altijd of het aanwezige slot nog voldoende veerkracht heeft om de kruk om hoog te houden. Zo niet raden wij U aan om direct het slot te vervangen. Wanneer de veerkracht van het slot niet voldoende meer is om de krukken omhoog te houden, zullen de veren, ingebouwd in de krukken, sneller hun kracht verliezen.

3. Patenboutgaten

deurkrukken aanschaffenAl onze krukken, met het oog op de stevigheid, worden bevestig doormiddel van een patentbout. Deze bout schroef je aan twee kanten in de deur door een voorgeboord gat. Een patentbout bestaat uit twee delen waarvan men de ene in de andere kan schroeven en dus een bout op elke deur tot 50 mm dikte past.

Omdat de rozetten geveerd zijn en niet mogen draaien wanneer de kruk naar beneden gaat, gaan de patentbouten dwars door de deur heen en worden de rozetten met elkaar verbonden.

Het is belangrijk om hier op te letten, omdat de wat oudere sloten geen gaten in de slotkast hebben zitten waar de patentbouten doorheen kunnen. Wij raden aan om in dat geval een ander slot te monteren met gaten voor de patentbouten. U kunt er anders ook voor kiezen om de rozetten niet met een patentbout vast te zetten maar rechtstreeks in het hout te schroeven. De rozetten zullen in dat geval minder sterk vast zitten en er zal naar verloop van tijd speling tussen de rozet en de deur ontstaan. Stift door de schroefjes aan de onderkant/zijkant goed vast te draaien met een inbussleutel.

Secuur werkje

Deurkrukken aanschaffen is een secuur werkje, daar de stijl bij uw huis moet passen, maar ook de juiste maat van de deurkruk en deurbeslag gekozen dient te worden. Voor deurkrukken aanschaffen neemt u uw tijd.

Bekijk het volledige aanbod aan deurkrukken bij de Deurbeslag Expert.