Informatie, Inspiratie, Onderhoud

Het Verschil Tussen Deurbeslag & Veiligheidsbeslag

veiligheidsbeslag

Is er verschil tussen deurbeslag en veiligheidsbeslag. Wanneer je denkt aan het beveiligen van je woning, zijn er tal van aspecten waar je rekening mee moet houden. Eén daarvan is het kiezen van het juiste beslag voor je deuren. Deurbeslag en veiligheidsbeslag lijken misschien op elkaar, maar er zijn belangrijke verschillen. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van deurbeslag en veiligheidsbeslag. We bekijken wat ze zijn, hoe ze verschillen, en waarom het belangrijk is om het juiste beslag voor jouw situatie te kiezen.

Wat Is Deurbeslag?

Laten we beginnen bij de basis: wat is deurbeslag eigenlijk? In de eenvoudigste vorm verwijst deurbeslag naar alle metalen onderdelen die op en rond je deur zijn bevestigd. Dit omvat scharnieren, klinken, knoppen en sloten. Deurbeslag is er in allerlei stijlen en afwerkingen, van modern tot klassiek, en kan een subtiele maar belangrijke rol spelen in de algehele uitstraling van je deur en daarmee je huis. Maar het is niet alleen een kwestie van esthetiek. Goed deurbeslag zorgt ook voor een soepele functionaliteit van je deur. Het helpt je deur gemakkelijk te openen, te sluiten en, indien nodig, te vergrendelen.

Zwarte deurgrepen kennisbank zwart Deurbeslag Expert Slotenspeciaalzaak, slotenmontage service online bestellen

Wat Is Veiligheidsbeslag?

Nu, wat onderscheidt veiligheidsbeslag van gewoon deurbeslag? Veiligheidsbeslag, zoals de naam al doet vermoeden, is speciaal ontworpen om extra beveiliging te bieden tegen inbraakpogingen. Het gaat niet alleen om het esthetische aspect; de focus ligt vooral op veiligheid. Dit type beslag is vaak gemaakt van sterker materiaal en heeft specifieke ontwerpen die het moeilijker maken om het slot te manipuleren of de deur te forceren. Bijvoorbeeld, het kan anti-kerntrekbeslag bevatten, wat helpt voorkomen dat inbrekers de cilinder van het slot kunnen verwijderen of beschadigen.

Hoe Groot Is Het Prijsverschil

Je vraagt je misschien af: wat betekent dit alles voor mijn portemonnee? Over het algemeen is veiligheidsbeslag duurder dan standaard deurbeslag. Dit komt door het gebruik van robuustere materialen en geavanceerde ontwerpen die gericht zijn op het verhogen van de veiligheid. Echter, de prijs van veiligheidsbeslag kan sterk variëren afhankelijk van merk, kwaliteit en extra beveiligingsfuncties. Het is belangrijk om te onthouden dat, hoewel de initiële kosten hoger kunnen zijn, de investering in veiligheidsbeslag zich op lange termijn kan terugbetalen in de vorm van betere beveiliging en gemoedsrust.

Hoe Wordt Bij Veiligheidsbeslag De Veiligheid Gewaarborgd?

Dus, hoe zorgt veiligheidsbeslag precies voor die extra beveiliging? Er zijn verschillende manieren. Ten eerste is het materiaal vaak sterker, wat het moeilijker maakt om het te forceren of beschadigen. Daarnaast hebben veel veiligheidsbeslagen een ingebouwde cilinderbeveiliging, zoals eerder genoemd anti-kerntrekbeslag, dat voorkomt dat inbrekers de cilinder kunnen uitboren of uittrekken. Ook de manier waarop het beslag aan de deur is bevestigd, speelt een rol. Veiligheidsbeslag wordt vaak gemonteerd met lange schroeven die diep in de deur en het kozijn gaan, wat het moeilijker maakt om het beslag los te wrikken.

Zijn Er Keurmerken Voor Deurbeslag

Tot slot, hoe weet je of je deurbeslag of veiligheidsbeslag van goede kwaliteit is? Hier komen keurmerken om de hoek kijken. In veel landen, waaronder Nederland, bestaan er keurmerken die aangeven of een product voldoet aan bepaalde veiligheidsnormen. Voor deurbeslag zijn deze keurmerken cruciaal. Ze laten zien dat het beslag is getest en voldoet aan specifieke eisen op het gebied van inbraakwerendheid. Enkele bekende keurmerken zijn het SKG-keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) en het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Deze keurmerken geven niet alleen een indicatie van de kwaliteit en veiligheid van het product, maar kunnen ook invloed hebben op bijvoorbeeld de verzekeringspremies voor je woning.

Door het kiezen van het juiste deurbeslag of veiligheidsbeslag, kan je niet alleen de uitstraling van je woning verbeteren, maar ook bijdragen aan een veiliger thuis.

DOM-Plura-knopcilinder-binnenkant

Zijn Er Keurmerken Voor Veiligheidsbeslag

Bij de aanschaf van veiligheidsbeslag is het belangrijk om te letten op de aanwezigheid van keurmerken. Deze keurmerken zijn jouw garantie dat het product is getest en voldoet aan strenge veiligheidsnormen. In Nederland en België is het SKG-keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) een bekend voorbeeld. Dit keurmerk classificeert veiligheidsbeslag op basis van de mate van inbraakwerendheid, variërend van één tot drie sterren, waarbij drie sterren de hoogste beveiliging biedt. Een ander belangrijk keurmerk is het Politiekeurmerk Veilig Wonen, dat aangeeft dat een product voldoet aan de eisen van inbraakpreventie. Deze keurmerken helpen je niet alleen een veilige keuze te maken, maar kunnen ook van invloed zijn op de verzekering van je woning. Een product met een erkend keurmerk kan soms leiden tot korting op je inboedel- of opstalverzekering.

Safety First..!

Veiligheid in huis begint bij preventie. Een belangrijk onderdeel hiervan is het kiezen van het juiste veiligheidsbeslag voor je deuren. Veiligheidsbeslag met anti-kerntrekbeveiliging, bijvoorbeeld, maakt het voor inbrekers aanzienlijk moeilijker om binnen te dringen. Ook is het belangrijk om na te denken over de algehele veiligheid van je woning. Denk aan het beveiligen van ramen, het installeren van een alarmsysteem, en het gebruik van goede buitenverlichting. Regelmatig onderhoud en controle van je sloten en beslag zijn ook cruciaal. Slijtage kan namelijk de effectiviteit van zelfs het beste veiligheidsbeslag verminderen. Onthoud: veiligheid is geen eenmalige actie, maar een voortdurend proces van bewustzijn en verbetering.

Deurbeslag & Veiligheidsbeslag Online Kopen

Tegenwoordig is het gemakkelijker dan ooit om deurbeslag en veiligheidsbeslag online aan te schaffen. Onze onlinje winkel Deurbeslag Expert Slotenspeciaalzaak biedt een breed assortiment aan opties. Het voordeel van online winkelen is de toegankelijkheid van een breed scala aan producten, vaak tegen concurrerende prijzen. Je kunt eenvoudig verschillende soorten beslag vergelijken en reviews van andere klanten lezen. In onze betrouwbare webshop kun je controleer of de producten voorzien zijn van de nodige keurmerken. Ook is het belangrijk om rekening te houden met de specificaties van je deuren en sloten. Niet elk type beslag is geschikt voor elke deur of elk slot. Bij twijfel is het raadzaam om advies te vragen aan onze product expert van de klantenservice. Zo ben je verzekerd van een veilige en passende aankoop voor jouw woning.

Deurbeslag & Veiligheidsbeslag Zelf Installeren: Waar Je Aan Moet Denken

Besluit je zelf deurbeslag of veiligheidsbeslag te installeren, dan zijn er enkele belangrijke punten om rekening mee te houden. Allereerst, zorg ervoor dat je het juiste gereedschap en beslag hebt dat past bij je deur en slot. Het is essentieel dat het beslag correct wordt geplaatst, niet alleen voor de veiligheid, maar ook om beschadiging aan de deur te voorkomen. Meet alles nauwkeurig op en volg de installatie-instructies zorgvuldig. Bij veiligheidsbeslag is het van cruciaal belang dat alle beveiligingscomponenten correct worden geïnstalleerd. Als je niet zeker bent van je doe-het-zelfvaardigheden, is het raadzaam om een professional in te schakelen. Een verkeerd geïnstalleerd slot of beslag kan immers de veiligheid van je woning compromitteren. Mocht je het installeern van deurbeslag of veiligheidsbeslag toch willen uitbesteden, neem contact op met onze Montage Service Sloten Service Uden.

De keuze tussen deurbeslag en veiligheidsbeslag is meer dan een esthetische overweging; het gaat om het waarborgen van de veiligheid van je huis. Terwijl standaard deurbeslag kan voldoen voor basisfunctionaliteit en stijl, biedt veiligheidsbeslag een verhoogde bescherming tegen inbraak. Let bij de aanschaf op relevante keurmerken zoals SKG en het Politiekeurmerk Veilig Wonen, die de kwaliteit en veiligheid van het product garanderen. Of je nu kiest voor zelfinstallatie of een professional inschakelt, het is van essentieel belang dat het beslag correct wordt gemonteerd. Uiteindelijk draagt het kiezen van het juiste beslag bij aan zowel de esthetiek als de veiligheid van je thuis.

Gerelateerde berichten