Klusgids

Schroeven Voor Deurbeslag Montage

Schroeven voor deurbeslag expert

Schroeven voor deurbeslag montage zijn een vitaal onderdeel van de klus. Je gaat nieuw deurbeslag aanschaffen, maar je wil wel eens weten welke schroeven je nodig hebt? In dit artikel vertellen we je precies welke schroeven waarvoor te gebruiken zijn.

Schroeven Voor Deurbeslag

Het deurbeslag wordt met schroeven aan uw deur bevestigd. Nou zult u misschien denken dat het niet uitmaakt welke soort schroef er gebruikt wordt voor de bevestiging, maar toch bestaan er verschillende soorten schroeven die meer of minder geschikt zijn voor uw deurbeslag. Zodat uw deurbeslag niet alleen goed vast zit, maar ook op een mooie manier bevestigd is.

Het is een open deur, maar we trappen hem toch even in: de schroefkop moet dezelfde kleur hebben als de deurkruk, zo valt deze zo min mogelijk op. Schroeven voor deurbeslag zijn in alle kleuren te krijgen.

Verder is de vorm van de schroefkop van belang. Er zijn drie soorten schroeven: platkopschroeven, lenskopschroeven en bolkopschroeven.

schroeven voor deurbeslag

De Platkopschroef

De platkopschroef, de naam zegt het al, is een schroef met een platte kop. Omdat de schroef onder de kop taps toe loopt, is de schroef verzonken in het oppervlakte. Hierdoor valt de schroef zo min mogelijk op. Deze schroef is bijzonder geschikt voor het monteren van scharnieren en paumelles, omdat het hierbij van belang is dat de schroef niet uitsteekt. Als de schroef dat wel zou doen, zou de deur namelijk niet geheel kunnen sluiten, en dat is niet de bedoeling. Deze schroef wordt voornamelijk gebruikt bij deurbeslag van RVS (roestvrij staal).

De Lenskopschroef

De lenskopschroef is iets boller dan de platkopschroef, als een soort lens. Hoewel deze schroef onder de kop taps toe loopt en dus verzinkt in het oppervlakte, steekt hij wel uit door zijn bolle kop. De lenskopschroef is een sierlijke schroef, die veel gebruikt wordt bij smeedijzeren producten.

De Bolkopschroef

De bolkopschroef is de bolste van de drie. Deze schroef is onder de kop vlak, en verzinkt in het oppervlak, in tegenstelling tot de eerder genoemde schroeven. Dit ronde schroefje heeft een speels uiterlijk en wordt meestal gebruikt om sierdeurbeslag in stijl af te werken. Vaak gaat dit om smeedijzeren deurbeslag.

Bestl al je schroeven voor deurbeslag montahe nu online bij Deurbeslag Expert De Slotenspeciaalzaak,

Gerelateerde berichten