Productinformatie

Hoe Kies Je Een Deurkruk?

Interieur

Deurkrukken zijn er in allerlei soorten en maten: van een klassieke uitvoering tot een zeer modern variant van geborsteld staal. De variatie is eindeloos en daardoor wordt de keuze er niet makkelijker op. Hieronder zullen we de verschillende mogelijkheden beschrijven, zodat de keuze iets gemakkelijker wordt.

Deurkruk met of zonder slot

Om te beginnen is het belangrijk om te weten op welke deur de deurkrukken moet komen. Is het een gewone kamer deur of moet er een slot op? Voor toiletten en badkamers zijn er speciale deurklinken, met het bijpassende slot. Al deze deurkrukken kun je vinden op onze website.OLIVARI DEURKRUK ICE CUBE deurkruk

Materiaal

Deurkrukken worden gemaakt van verschillende soorten materialen. De meest voorkomende is RVS, ook wel Roestvrij Staal. RVS is een legering van ijzer, chroom, nikkel en koolstof, het is een veelzijdige materiaalsoort die bij vrijwel elk interieur past. Messing is een legering van koper en zink. Dit materiaal is geliger dan RVS en staat bekend om zijn hardheid. Aluminium is een zeer licht, maar stevig metaal dat tegenwoordig voor heel veel verschillende dingen gebruikt wordt. Het heeft een zilverwitte kleur. Deze materialen kunnen bewerkt worden, zo kan het geborsteld worden waardoor het mat lijkt of juist gelakt worden om het te laten glanzen. Ook combinaties van verschillende materialen zijn mogelijk. Er zijn zo veel opties, het kan niet anders dan dat er iets bij is dat bij je interieur past!

OLIVARI deurkrukStijl en functionaliteit

Naast materiaal speelt vorm een grote rol bij de keus voor een deurkruk. Bij ons vind je eenvoudige, strakke deurkrukken, maar ook deurkrukken die sierlijk zijn afgewerkt. Je vindt ronde en vierkante rozetten, rechte of gebogen handgrepen, eenvoudige ronde handgrepen en handgrepen die naar je hand gevormd zijn. Ook hebben wij een aantal bijzondere vormen voor je in de aanbieding, die van je deurklink een echte eye-catcher maken.

Wat bij je interieur past, dat weet je natuurlijk zelf het beste. Kijk daarom vooral rond op onze website. Onder het kopje deurklinken vind je alles wat wij aanbieden. In het linker menu kun je je voorkeur aangeven als het gaat om soort, materiaal en type.

In ons blog vind je meer informatie over deurbeslag, hoe het te (de)monteren, schoon te maken en meer. Lees snel meer in ons klusblog. Bel of App ons als je nog meer vragen zou hebben Deurbeslag Expert Slotenspeciaalzaak.