Productinformatie

Deurbeslag kopen, waar moet je op letten?

Sfeerfoto_deurbeslag-expert, brievenbussen kopen deurbeslag kopen in belgie deurbeslag kopen

Deurbeslag kopen? De aanschaf van deurbeslag is een investering waar je nog jaren mee vooruit moet kunnen gaan. Het is daarom belangrijk om je van tevoren goed te verdiepen in de verschillende opties, zodat je de juiste keuze kunt maken voor jouw deurbeslag. Zo kun je ervoor zorgen dat de deurknop, klink of kruk goed aansluit bij de stijl van jouw huis en interieur.
Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten bij de aanschaf van deurbeslag: het materiaal, de kleur, de afwerking en de grootte. In dit artikel zullen we deze aspecten een voor een behandelen.

Materiaal van het deurbeslag

Het materiaal dat je kiest voor je deurbeslag is afhankelijk van de stijl van je woning en de hoeveelheid onderhoud die je eraan kwijt wilt zijn. Veel voorkomende materialen voor deurknoppen en deurklinken zijn roestvast staal, ijzer en messing. Dit zijn materialen die zorgen voor een stevige deurknop of klink, die niet snel beschadigd zou raken. Ook hebben deze materialen niet veel onderhoud nodig. Aan de binnenkant van het huis is het ook mooi om voor houten deurbeslag te kiezen, maar wanneer je dit aan de buitenkant plaatst, heb je de kans dat dit gaat rotten. Verder heb je nog opties om glas of dunne, vergulde materialen te gebruiken, maar deze zijn helaas erg gevoelig voor schade. Dunne materialen zijn mooi, maar er kunnen snel krassen op terechtkomen, en glazen deurknoppen kunnen gemakkelijk breken. Dus de tip hier is degelijke deurbeslag kopen.

OLIVARI RAAMKRUK PLUME deurbeslag kopen

Deurbeslag kopen, welke kleuren zijn er?

Veelvoorkomende kleuren waarmee deurknoppen en deurklinken worden afgewerkt, zijn koper, zilver goud en zwart. Kijk naar de veelvoorkomende kleuren en stijlen in de kamer waar het deurbeslag wordt geplaatst, en pas je keuze hierop aan. Wil je liever een retro uitstraling of een vrolijke deurknop voor in de kinderkamer? Dan kun je ook kiezen voor een beschilderde deurknop met verschillende kleuren en patronen.

Afwerking van het deurbeslag

De afwerking van het deurbeslag heeft veel te maken met de stijl van je huis. Als je een ouder uitziend landhuis hebt, is het mooi om het deurbeslag een robuuste, authentieke uitstraling te geven, bijvoorbeeld met een ronde of ovalen vorm. Wanneer je huis een moderner interieur heeft, kun je ook kiezen voor de hedendaagse zwarte vierkante deurknop. Kijk eens goed naar de stijl van je huis, en pas de keuze van het deurbeslag hierop aan. Deurbeslag kopen zorgt vor de perfecte afewerking.

Grootte van het deurbeslag

Wanneer je nieuw deurbeslag gaat aanschaffen, is het natuurlijk ook van belang dat dit goed past in de deur. Om hier zeker van te zijn, kun je vooraf een aantal metingen uitvoeren: de PC maat, de deurdikte en het gatenprofiel. Deurbeslag kopen online is een heel leuke bezigheid.

De PC maat is de afstand tussen het midden van het krukgat en het midden van het profielcilinder. Deze meet je voor de plaatsing van het slot. De dikte van de deur kun je opmeten zodat je weet welke lengte schroeven je nodig hebt. Tot slot kun je nog het gatenprofiel opmeten voor een passend frame: dit is de afstand van de bovenste schroef tot het midden van het krukgat en de afstand van het midden van het krukgat tot de onderste schroef. Wanneer je deze maten weet, kun je deurbeslag gaan uitzoeken dat past bij de stijl van jouw interieur! Deurbeslag kopen, ezoek Deurbeslag Expert.

Deurbeslag kopen online

Nog even alles op een rijtje voor je deurbeslag kopen gaat. Om deurbeslag online te kopen, kun je een aantal stappen volgen:

Bepaal het type deurbeslag: Weet je al wat voor soort deurbeslag je nodig hebt? Er zijn verschillende typen, zoals deurklinken, deurknoppen, voordeurbeslag, veiligheidsbeslag, etc.

Meten is weten: Zorg dat je weet welke maat je nodig hebt. Bij vervanging van deurbeslag is het belangrijk dat je de afmetingen van het oude beslag kent, zoals de afstand tussen de bevestigingspunten en de dikte van de deur.

Stijl en afwerking: Kies een stijl die past bij je interieur. Deurbeslag komt in verschillende finishes zoals roestvrijstaal, messing, brons, zwart of wit.

Veiligheid: Overweeg of je veiligheidsbeslag met een SKG-keurmerk nodig hebt, wat staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw. Dit keurmerk geeft aan dat het beslag inbraakwerend is.

Functie: Beslis of je bijvoorbeeld een deurklink met een slot, een wc-sluiting of een vrij/bezet indicator nodig hebt.

Vergelijken en kiezen: Online kun je verschillende webshops vergelijken op aanbod, prijs, leveringsvoorwaarden, en reviews van andere klanten.

Bestellen: Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, kun je het deurbeslag naar keuze bestellen. Vul je adresgegevens in en kies een betaalmethode. In Nederland en België zijn er verschillende online winkels zoals Deurbeslagdirect.nl, De Oude Deurklink, Deurbeslag Expert, en vele anderen.

Installatie: Zorg dat je het juiste gereedschap hebt voor de installatie. Meestal heb je een schroevendraaier nodig en soms een boormachine.

Nazorg: Controleer na het ontvangen en monteren van het deurbeslag of alles naar wens functioneert. Neem contact op met de leverancier als er problemen zijn.

Denk eraan dat de verzendkosten kunnen variëren afhankelijk van waar je het deurbeslag kopen doet en waar het naartoe het verzonden moet worden. Let ook op de retourvoorwaarden voor het geval het deurbeslag niet aan je verwachtingen voldoet. Bij de Deurbeslag Expert zorgen wij voor alle bovenstaande zaken.

Gerelateerde berichten