Inspiratie

Industrieel Deurbeslag

Industrieel deurbeslag

Industrieel deurbeslag vindt de weg naar de Nederlands woonkamers en keukens In de laatste jaren is er een nieuwe trend ontstaan binnen het interieur in huizen: industriële elementen: Bakstenen muren, fabriekslampen en warm houten tafels en stoelen in de ruimte, allemaal in de stijl van oude fabrieken. Het toepassen van deze industriële elementen in moderne huizen, geeft een stoere en unieke stijl in het interieur. Bij deze stijl passen natuurlijk ook industriële deurknoppen en deurklinken aan de deuren die aansluiten bij de elementen in het interieur. Wat verstaan we precies onder industrieel deurbeslag, hoe gebruik je het en hoe laat je je deurbeslag aansluiten bij de stijl van je huis?

Wat is industrieel deurbeslag?Industrieel deurbeslag

Onder industrieel deurbeslag verstaan we deurkrukken die je doen denken aan de stijl van oude fabrieken. Een veelgebruikt materiaal voor industrieel deurbeslag is antiekchroom met een donkergrijze kleur. Deze kleur is niet helemaal egaal over de kruk verdeeld, wat zorgt voor een stoer en robuuste uitstraling. Andere veelvoorkomende kleuren voor industrieel deurbeslag zijn roestkleurig en brons. Net als metaal geven deze kleuren een robuuste en unieke uitstraling die net even de extra toevoeging geeft die elke moderne industriële inrichting nodig heeft.
Industriële deurkrukken zijn beschikbaar in allerlei verschillende vormen, zowel met een deurschild als met rozetten. Denk bijvoorbeeld aan rechte deurkrukken met metalen afwerkingen langs de zijkanten, of juist aan een deurkruk met een sierlijke golf in het handvat.

Waar gebruik je industrieel deurbeslag?

Deurkruk-op-rozet_Retro industrieel deurbeslagIndustriële scharnieren, sloten en deurklinken sluiten mooi aan bij modern ingerichte huizen, winkels en kantoorinstellingen met andere industriële elementen. Het gebruik van dit deurbeslag maakt de stijl van de ruimte helemaal af. Vaak wordt industrieel deurbeslag geplaatst op deuren die ook een industriële stijl hebben, zodat het deurbeslag hierop aan kan sluiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan grote glazen deuren die zijn afgewerkt met een raster van staal of metaal. Met een toevoeging van industrieel deurbeslag aan dit type deuren, creëer je een stoere en unieke stijl die veel licht en ruimte biedt in het interieur.

Industrieel deurbeslag aansluiten bij de stijl van je huis

Het plaatsen van industrieel deurbeslag is vooral mooi in een interieur waarin al gebruik wordt gemaakt van industriële elementen, zoals een bakstenen muur, houten tafels en robuuste fabriekslampen. Let op de kleuren van de industriële elementen die in jouw woning het meest voorkomen, en pas de kleur van de deurklinken hierop aan. Industrieel deurbeslag kan natuurlijk op een normale deur worden geplaatst, maar het mooiste effect wordt gecreëerd wanneer je het monteert op een glazen deur, eventueel met metalen afwerkingen. Deze combinatie van deur en deurbeslag maakt je stoere en moderne industriële interieur helemaal af.

Zwart industrieel deurbeslag

Voor een illustratie van zwart industrieel deurbeslag, zou je kunnen denken aan een robuuste, matzwarte deurklink met een minimalistisch ontwerp, dat past bij een industriële esthetiek. De klink zou stevig en rechtlijnig kunnen zijn, met zichtbare bevestigingsschroeven die bijdragen aan het industriële uiterlijk. Deze zou gemonteerd zijn op een stevige, vierkante rozet of schild dat de deurklink verbindt met de deur. Het metaal zou een lichte textuur kunnen hebben die niet alleen de kwaliteit verhoogt, maar ook praktisch is door een betere grip te bieden. Verder zou het deurbeslag een bijpassende sleutelrozet of cilinderplaatje kunnen hebben, ook in matzwart, dat de functionaliteit onderstreept en het design complementeert. Dit beslag zou een prominente aanvulling zijn op een zware houten of stalen deur, kenmerkend voor industriële interieurs.

Tot slot kun je er nog voor kiezen om het deurbeslag niet alleen op de deuren te plaatsen, maar om ook de ramen te voorzien van beslag in dezelfde stijl als de deurklinken. Zo zorg je ervoor dat jouw woning één geheel wordt, met een rauw eigen tintje.

Bel of App ons als je vragen hebt over functioneel industrieel deurbeslag. Deurbeslag Expert Slotenspeciaalzaak.

Gerelateerde berichten