Wizkom Shops

Retro deurbeslag

Retro deurbeslag is de overkoepelende term voor al het klassiek uitziende deurbeslag. Het gaat hier niet alleen om hedendaagse deurkrukken en knoppen die geïnspireerd zijn op deze retro stijlen, ook gaat het om exacte kopieën van oude modellen. Hier bij deurbeslag-expert.nl vind je een ruime selectie aan retro deurbeslag in verschillende vormen en maten.

Toch zit er veel verschil in de uitstraling bij deurbeslag onderling, dit komt omdat verschillende tijdsperiodes vallen onder de term “retro”. In sommige tijdsperiodes was het bijvoorbeeld erg in om gietijzeren deurklinken te hebben, terwijl in andere periodes juist porselein werd geprefereerd. Ben je op zoek naar een specifiek product in een retro uitstraling? Kijk hieronder voor de betreffende pagina’s.

Waar gebruik ik retro deurbeslag?

Niet elke type deur of raam is geschikt voor retro deurknoppen en deurkrukken. Alhoewel het merendeel fysiek bijna elk type deurbeslag aan kan, speelt de stijl van het interieur en van de architectuur erg mee. Zorg er daarom altijd voor dat het type deurbeslag aansluit bij de rest van jouw huis. Dit houdt in dat je geen retro elementen moet toevoegen op een deur in een moderne setting. Een voorbeeld van een echte, retro deurkruk is de Ton deurkruk.

Vergeet de rozetten niet

Dat een deur een geschikte deurklink nodig heeft is natuurlijk logisch, maar veel mensen vergeten om hier geschikte rozetten bij te kopen. Vooral als het gaat om oude huizen waar authentiek design belangrijk is, is het van uiterst belang dat er kloppende rozetten aanwezig zijn.

Nieuwere huizen hebben vaak rozetten die doorlopen tot en met de deurklinken, dit geeft namelijk een moderne en strakke uitstraling. Bij klassieke huizen is het echter belangrijk om losse rozetten te gebruiken. Gelukkig vind je op onze website zowel deurklinken als bijpassende rozetten. Beiden zijn verkrijgbaar in een variëteit van modellen en types.

Het juiste type deurbeslag

Het is natuurlijk best lastig om het juiste type deurbeslag te kopen voor jouw huis. Kies je nu voor retro of juist industrieel deurbeslag? Vooral als je geen goede indicatie hebt wat bij jou in huis zou passen. Mocht het voorkomen dat er in jouw huis geen goed voorbeeld is van wat past, dan kan je heel simpel achter komen wat mooi is en wat niet.

Neem foto’s van de deuren of ramen waar deurbeslag op moet. Neem vervolgens een kijkje in de buurt naar huizen in dezelfde stijl, je ziet dan snel wat voor een type deurbeslag er op zit. Je kunt hierbij letten op het type handvat, de details van de rozetten en natuurlijk het materiaalgebruik. Vervolgens kan je direct op Deurebeslag-Expert.nl zien welk deurbeslag je moet hebben. Mocht je er vervolgens nog niet uitkomen, maak dan gebruik van onze handige keuzehulp.

© 2020 - Deurbeslag Expert is een handelsnaam van Wizkom Shops - KVK: 57589437 BTW: NL852646860B01 Wizkom krijgt van haar klanten een 8,5/10 gebaseerd op 478 stemmen