Inspiratie, Productinformatie

Retro Deurbeslag

Deurkruk-op-rozet_Retro industrieel deurbeslag

Retro deurbeslag is de overkoepelende term voor al het klassiek uitziende deurbeslag. Het gaat hier niet alleen om hedendaagse deurkrukken en knoppen die geïnspireerd zijn op deze retro stijlen, ook gaat het om exacte kopieën van oude modellen. Hier bij www.deurbeslag-expert.nl vind je een ruime selectie aan retro deurbeslag in verschillende vormen en maten.

Toch zit er veel verschil in de uitstraling bij deurbeslag onderling, dit komt omdat verschillende tijdsperiodes vallen onder de term “retro”. In sommige tijdsperiodes was het bijvoorbeeld erg in om gietijzeren deurklinken te hebben, terwijl in andere periodes juist porselein werd geprefereerd. Ben je op zoek naar een specifiek product in een retro uitstraling? Kijk hieronder voor de betreffende pagina’s.OLIVARI DEURKRUK WIND retro deurbeslag

Waar gebruik ik retro deurbeslag?

Niet elke type deur of raam is geschikt voor retro deurknoppen en deurkrukken. Alhoewel het merendeel fysiek bijna elk type deurbeslag aan kan, speelt de stijl van het interieur en van de architectuur erg mee. Zorg er daarom altijd voor dat het type deurbeslag aansluit bij de rest van jouw huis. Dit houdt in dat je geen retro elementen moet toevoegen op een deur in een moderne setting. Een voorbeeld van een echte, retro deurkruk is de Ton deurkruk.

Vergeet de rozetten niet

OLIVARI ROZET TOILET retro deurbeslagDat een deur een geschikte deurklink nodig heeft is natuurlijk logisch, maar veel mensen vergeten om hier geschikte rozetten bij te kopen. En zeker bij retro deurbeslag is het balangrijk dat deze bij elkaar passen. Vooral als het gaat om oude huizen waar authentiek design belangrijk is, is het van uiterst belang dat er kloppende rozetten aanwezig zijn.

Nieuwere huizen hebben vaak rozetten die doorlopen tot en met de deurklinken, dit geeft namelijk een moderne en strakke uitstraling. Bij klassieke huizen is het echter belangrijk om losse rozetten te gebruiken. Wij kunnen veel van dit retro deurbeslag leveren. Gelukkig vind je op onze website zowel deurklinken als bijpassende rozetten. Beiden zijn verkrijgbaar in een variëteit van modellen en types.

Moderne deurklinken met een retro look

Een vintage-geïnspireerd modern maar toch retro deurbeslag, vervaardigd uit gepolijst messing voor een warme, gouden tint. Het handvat is strak met een subtiele kromming, die doet denken aan stijlen uit het midden van de eeuw. De bodemplaat is sierlijk en voorzien van ingewikkelde bloempatronen die het art nouveau-tijdperk weerspiegelen. De handgreep van het handvat is robuust, ontworpen voor een comfortabele grip, met gladde randen en een licht taps toelopende vorm voor ergonomisch gemak. Deze combinatie van ouderwetse charme met hedendaagse functionaliteit presenteert een tijdloos stuk dat zowel moderne als traditionele deuren kan accentueren. De algehele esthetiek combineert retro deurbeslag met moderniteit, waardoor het een verfijnde keuze is voor liefhebbers van interieurdesign die een vleugje elegantie en nostalgie aan hun interieur willen toevoegen.

Het juiste type deurbeslag

Het is natuurlijk best lastig om het juiste type deurbeslag te kopen voor jouw huis. Kies je nu voor retro of juist industrieel deurbeslag? Vooral als je geen goede indicatie hebt wat bij jou in huis zou passen. Mocht het voorkomen dat er in jouw huis geen goed voorbeeld is van wat past, dan kan je heel simpel achter komen wat mooi is en wat niet.

Neem foto’s van de deuren of ramen waar deurbeslag op moet. Neem vervolgens een kijkje in de buurt naar huizen in dezelfde stijl, je ziet dan snel wat voor een type deurbeslag er op zit. Je kunt hierbij letten op het type handvat, de details van de rozetten en natuurlijk het materiaalgebruik. Vervolgens kan je direct op Deurbeslag-Expert.nl zien welk deurbeslag je moet hebben. Mocht je er vervolgens nog niet uitkomen, maak dan gebruik van onze handige keuzehulp. Of bel of App ons even Deurbeslag Expert Slotenspeciaalzaak.

Gerelateerde berichten