Wizkom Shops

Een cilinderslot kopen

27 augustus 2018 / Afmetingen˙Productinformatie

Als je op deze pagina uitgekomen bent, wil je waarschijnlijk een cilinder slot kopen? Op deze pagina vind je alle informatie over het kopen van een dergelijk slot. De cilindersloten zijn van verschillende gerenommeerde merken en veel zijn voorzien van een SKG 3 sterren keurmerk. Bent u op zoek naar een ander type slot? Kijkt u dan bij ons aanbod in sloten. Wilt u graag hulp bij het vinden van het juiste cilinderslot? Laat ons u helpen via onze klantenservice.

Klik op onderstaande afbeeldingen voor een link naar veiligheidssloten of profielcilinders.

Bekijk alle cilinderslotenBekijk alle profielcilinders

Dit type slot wordt ook wel een veiligheidsslot genoemd. Bekijk hier alle Veiligheidssloten.

Op deze pagina vind je alle informatie over cilindersloten, mogelijk bent u op zoek naar een (profiel)cilinder. Hieronder ziet u wat een profielcilinder is en wat precies een cilinderslot is.

In dit artikel behandelen we het volgende:

  • Wat is een cilinderslot?
  • Wat is een profielcilinder?
  • Keuzehulp voor het kiezen en kopen van een cilinderslot
  • Een cilinder slot opmeten (drie variaties)
  • Een cilinder slot vervangen en/of monteren
  • Een clinderslot kopen

Op deze pagina vind je alle informatie over alle cilinder sloten binnen ons aanbod. De sloten zijn van de grote merken Axa, Nemef en Starx. Ons assortiment is continue onderhevig aan ontwikkelingen, daarom kan het regelmatig zijn dat er nieuwe sloten toegevoegd worden. Ben je op zoek naar een specifiek slot? Laat het ons weten, we helpen je graag verder.

Een cilinderslot of profielcilinder

Allereerst is het van belang dat je duidelijk hebt of je een cilinderslot of een profielcilinder zoekt. Cilindersloten zijn de volledige sloten, profielcilinders zijn de cilinders die enkel in het slot worden geplaatst.

 

Er bestaat veel verwarring over wat een cilinderslot en een profielcilinder nou precies zijn. Eigenlijk is een cilinderslot het complete slot, zoals een veiligheidsslot. Veel mensen denken bij dit type product echter al snel aan een profielcilinder, dit is eigenlijk wat er in zit. Hieronder gaan we verder in op wat een cilinderslot en wat een profielcilinder is.

Bekijk alle cilinderslotenWat is een cilinderslot?

Een cilinderslot is een slotmechanisme dat bestaat uit een cilinder en een behuizing. De cilinder kan enkel geopend worden met de bijhorden sleutel. Indien een incorrecte sleutel wordt gebruikt wordt het slot geblokkeerd door stiften, plaatjes of kogeltjes. Allen de juiste sleutel past precies door de verschillende mechanismen en kan het slot dus openen.

Een cilinderslot is echter eigenlijk het complete slot. Dus een profielcilinder in een compleet slot dat in de deur gemonteerd kan worden. Alle variaties zoals hier rechts afgebeeld vind je binnen onze winkel bij veiligheidssloten.

Bekijk alle profielcilindersWat is een profielcilinder?

Een profielcilinder is het “echte slot” wat in een compleet slot zit. In de cilinder is over de gehele lengte een profiel gefreesd, een zelfde sleutelprofiel past exact in dit profiel. Hierdoor wordt een cilinderslot een profielcilinder genoemd. Voorheen werden vooral klaviersloten gebruikt, echter zijn deze niet afdoende veilig meer voor voornamelijk buitendeuren. Bij een profielcilinderslot zijn meerdere sleutelvariaties mogelijk, wat de veiligheid verhoogd.

Keuzehulp voor het kiezen en kopen van een cilinderslot

Bij het kiezen van een cilinderslot zijn er verschillende factoren die van belang zijn voor het kiezen. Allereerst is het handig om te weten wat kerntrekken is, wat het SKG keurmerk inhoudt en wat het Politiekeurmerk Veilig Wonen is.

Kerntrekken in de basis is vrij simpel. Met behulp van een boormachine schroeft een inbreker een schroef in het cilinderslot, in de deur. Met een klauwhamer of gelijksoortig gereedschap kan met de schroef en de cilinder uit de deur trekken. Vervolgens dient de inbreker enkel de deur te openen en men is binnen. Dit duurt nog geen 20 seconden. Voor meer informatie over kerntrekken klik je op de link.

Het SKG keurmerkHet SKG keurmerk is een keurmerk dat in het leven is geroepen om de veiligheid van uw woning zo goed mogelijk te kunnen waarborgen. Er zijn drie gradaties binnen het keurmerk en één extra mogelijkheid. De extra optie is de certificering, de drie gradaties zijn 1 ster waardering, 2 sterren en 3 sterren. Dit houdt respectievelijk in dat het bescherming biedt voor 3 minuten, voor 3 minuten met zwaar geschut en voor 5 minuten met zwaar gereedschap. Meer informatie over het SKG keurmerk in ons blog artikel.

Het Politie keurmerk veilig wonen (PKVW)Tot slot willen we nog het Politie Keurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit is een keurmerk van de politie dat sinds 2013 verplicht is voor nieuwbouw woningen. Het is verplicht om kerntrekbeveiliging te installeren.

Wij raden het aan om een cilinder te kiezen dat het SKG 3 sterren embleem draagt en dat daarmee voldoet aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen, zo biedt het ook altijd bescherming tegen kerntrekken.

Volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen mag een cilinderslot niet meer uitsteken dan 3 mm bij een buitendeur.

Een cilinderslot opmeten

We gaan er hier vanuit dat je op zoek bent naar een profielcilinder. De maat van een cilinderslot is afhankelijk van twee factoren: de dikte van de deur en de dikte van het deurbeslag. De meetmethodes zijn voor het opmeten van een losse hele cilinder, een losse halve cilinder en een cilinder dat nog in de deur zit.

Een hele, losse cilinder opmeten

Een hele cilinder is een cilinder dat zowel van binnenuit als van buitenaf te openen en sluiten is met een sleutel. Een cilinderslot wordt gemeten van het midden van de cilinder, in het hart van de opening. De maatvoering van een cilinderslot wordt aangegeven in bijvoorbeeld 30/30, dit betekend dat beide zijden vanaf het hart 30 mm zijn. De volledige lengte is daarmee 60 mm.

Cilinderslot profielcilinder opmeten

Een halve, losse cilinder opmeten

Een halve cilinder is van één zijde te bedienen met een sleutel. De cilinder wordt gemeten vanaf het midden, het hart van het boutgat. De blinde zijde (de zijde die niet gebruikt wordt) is altijd 10 mm. De maatvoering van een halve cilinder wordt daarom aangegeven als bijvoorbeeld 30/10. Dit betekend dat de zijde die gebruikt wordt 30 mm is en de andere zijde 1o mm. Dit maakt de totale lengte 40 mm.

Een enkel (half) cilinderslot opmeten

Een cilinder opmeten die nog in de deur zit

Een cilinderslot met cilindervastzetschroef opmetenTot slot kan het natuurlijk ook voorkomen dat je een cilinder wilt opmeten die nog in de deur bevestigd zit. Je begint met het meten vanuit het hart van de cilindervastzetschroef (zie afbeelding). Dit is de eerste schroef onder de nachtschoot. Vervolgens meet je de afstand naar links waar het deurbeslag bevestigd wordt. De dikte van het deurbeslag aan deze zijde tel je erbij op. Dit doe je ook voor de rechterzijde.

Bijvoorbeeld:

  • De afstand tot de linker zijde is 20 mm + dikte van het deurbeslag is 8 mm = totaal 28 mm.
  • De afstand tot de rechter zijde is 20 mm + de dikte van het deurbeslag is 20 mm = 40 mm.

Een cilinder is altijd minimaal 30 mm lang en mag volgens het Politie Keurmerk Veilig Wonen niet verder dan 3 mm uit het beslag steken. De lengte van een cilinder is in stappen van 5 mm te vergroten.

Je hebt in het voorbeeld dus aan de ene zijde 30 mm nodig (dit komt slechts 2 mm uit het beslag) en aan de rechter zijde 40 mm. Dit komt neer op een maat van 30/40.

Het cilinderslot vervangen en/of monteren

Het begint vanzelfsprekend met het opmeten van het cilinderslot, bekijk daarvoor de stappen hierboven. Het monteren kan je vervolgens gemakkelijk zelf doen. Eerst haal je de bout uit de cilinder die zich aan de kopse kant van de deur bevindt. Door de sleutel een beetje te draaien in de opening is het slot uit de deur te halen.

Eerst haalt u de bout uit de cilinder die zich aan de kopse kant van de deur bevindt. Door de sleutel een beetje te draaien, is het slot uit de deur te halen. Vervolgens kan je het oude slot opmeten en een nieuwe bestellen met dezelfde afmetingen.

Een cilinderslot kopen

Je weet inmiddels wat een cilinderslot is, wat het verschil is tussen dit product (veiligheidsslot) en een profielcilinder. Je weet hoe je de sloten moet opmeten en hoe je deze vervangt. Daarmee heb je als het goed is voldoende informatie om zelf jouw slot te vervangen. Kom je er echter toch niet helemaal uit? Laat het ons dan weten, wij adviseren je graag.

Op onze website vind je dit type product met een cilinder van de beste merken, dit zijn AXA, DOM, Nemef en Starx. Deze merken bieden de beste kwaliteit voor een scherpe prijs. Bestel je vandaag? Dan is jouw bestelling binnen 3 werkdagen altijd in huis. Alle bestellingen boven €35 worden gratis verzonden. Onze vakkundige klantenservice staat vijf dagen in de week voor je klaar.

AXANEMEFstarxDOM

© 2020 - Deurbeslag Expert is een handelsnaam van Wizkom Shops - KVK: 57589437 BTW: NL852646860B01 Wizkom krijgt van haar klanten een 8,2/10 gebaseerd op 343 stemmen